Wat is een peeling?

Peeling Power - wat is een peeling?

Wat is een peeling?


Een peeling is een intensieve exfoliatiebehandeling, die zorgt voor ‘gecontroleerde huidschade’. Er bestaat een grote diversiteit in aanbod, maar of een peeling ook daadwerkelijk effectief is, wordt bepaald door een aantal factoren. Dit zijn de belangrijkste:

Ingrediënten
Hoe diep een ingrediënt in de huid doordringt en wat het resultaat daarvan is, hangt af van het soort ingrediënt en de kracht ervan. Afhankelijk van het gewenste resultaat van de behandeling kunnen verschillende types ingrediënten (bijvoorbeeld Melkzuur en Salicylzuur) gecombineerd worden.

pH en concentratie
Zowel de pH (zuurgraad) als de concentratie van de ingrediënten bepalen het resultaat. De pH is hierbij belangrijker dan de concentratie: hoe lager de pH, hoe krachtiger de peeling. Zo werkt een concentratie van 10% met een pH van 2 actiever dan een concentratie van 30% met een pH van 5.

---------------------------------------------------
het is noodzakelijk  om je huid
voor te bereiden op een 
intensieve peeling
---------------------------------------------------

Primen
Primen betreft de voorbereiding van de huid een aantal weken voorafgaand aan de (chemische) peeling. Het kan voorkomen dat jouw huidexpert (schoonheidsspecialiste) je adviseert om eerst een aantal Pro Skin behandelingen te ondergaan en/of thuis specifieke producten te gebruiken, om je huid alvast te laten wennen en te zorgen dat je huid de hoge activiteit van de peeling aan kan.

Preppen
Preppen betreft de voorbereiding op een peeling vlak voordat deze plaatsvindt. Voor een optimaal resultaat zal de huidexpert eerst je huid grondig reinigen (door middel van een dubbele reiniging) en ontvetten.