Zo verzorg je jouw huid na een chemische peeling

De juiste nazorg na een chemische peeling: 6 expert tips


Zo verzorg je jouw huid na een peeling


story highlights

  • Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, kan de huid na een chemische peeling de volgende symptomen vertonen: tintelingen, branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of trekkerig aanvoelen. Binnen een week na de peeling kan je huid licht vervellen (afschilfering).
  • De juiste verzorging van de huid na een peeling helpt eventuele gevoeligheid of zichtbare bijwerkingen van de peeling te minimaliseren, waardoor het eenvoudiger wordt om deze uiterst effectieve huidbehandeling in jouw levensstijl te implementeren.

Een chemische peeling op het gezicht verwijdert dode huidcellen van de buitenste huidlaag om zichtbare tekenen van huidveroudering, acne en (hyper)pigmentatie te helpen verminderen. De frisse, onderliggende huidcellen komen hierdoor sneller naar de oppervlakte waardoor een heldere, gladdere huid onthuld wordt. Peelings variëren van mild tot intens in sterkte, sommige exfolianten zijn beschikbaar voor thuisgebruik, terwijl andere enkel gebruikt mogen worden in een salon, spa of kliniek. Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, is het normaal om enkele bijwerkingen te ervaren na een peeling, een peeling geeft namelijk een kickstart aan je celdeling en -vernieuwing.

PRO TIP! Lees meer in deze blog over wat een chemische peeling voor jouw huid kan doen: Wat is een chemische peeling?

Bijwerkingen na het gebruik van een chemische peeling voor thuis

Peelings voor thuisgebruik kunnen een lichte tinteling geven of warm aanvoelen als bijwerking, maar dit moet ook weer snel verdwijnen. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om met een medisch professional of professionele huidexpert hierover te praten om te achterhalen wat de oorzaak is van dit ongemak.

PRO TIP! Rapid Reveal Peel is een professionele peeling voor thuis die dode huidcellen verwijdert en snel resultaat geeft zonder een lange hersteltijd. 

Bijwerkingen na een professionele peeling bij een salon, spa of kliniek

Professionele peeling kunnen de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, droogheid, jeuk, irritatie of zwelling, een trekkerig en strakgespannen gevoel geven, vervelling of korstvorming. Na 2-3 dagen kunnen er schilfertjes zichtbaar zijn en kan de huid er zongebruind uitzien doordat het buitenste huidoppervlak plaats maakt voor een heldere, nieuwe huid. (Hyper)pigmentatie en ouderdomsvlekken kunnen bovendien ook zichtbaarder worden, omdat deze eerst naar boven worden geduwd voordat ze worden afgestoten van het huidoppervlak.

PRO TIP! Dermalogica's Pro Power Peel is de meest krachtige en snelle chemische peeling tot nu toe en geeft onze huidexperts de mogelijkheid om iedere klant zijn eigen unieke gepersonaliseerde peeling aan te bieden en daarmee de gezondheid van de huid te ondersteunen zonder dat hierbij een lange herstelperiode nodig is. Ga voor een professionele chemische peeling langs bij één van onze Dermalogica huidexpert


"Na een peeling is de huid kwetsbaarder, vermijd daarom directe blootstelling aan de zon"


De juiste nazorg na een chemische peeling: 6 expert tips

Of je nu een chemische peeling zelf thuis gebruikt of een professionele peeling laat doen, je kunt de hersteltijd van jouw huid nadien minimaliseren door deze expert tips op te volgen:

  • Was je gezicht met koud water. Warm of heet water kan de huid overprikkelen, terwijl koud water juist helpt om de huid te kalmeren na een peeling.
  • Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft. Een peeling kan de beschermende huidbarrière van je huid tijdelijk aantasten, herstel de barrière door een medium-tot-volle moisturizer aan te brengen zoals Intensive Moisture Balance of Barrier Repair
  • Door dehydratatie kan je huid strakgespannen en trekkerig aanvoelen, drink daarom meer water om de huid nog extra te hydrateren.
  • Gebruik dagelijks een zonbescherming met SPF30 of meer. Je huid is kwetsbaarder na een chemische peeling, dus vermijd directe blootstelling aan de zon. Dit kan namelijk leiden tot nog meer zichtbare tekenen van huidveroudering zoals pigmentvlekjes. Ga je toch de zon in? Gebruik dan een breedspectrum fysische zonbescherming zoals Invisible Physical Defense SPF30. Producten met een fysische filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner.
  • Vermijd intensieve trainingen, droge sauna’s en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over.
  • Over-exfolieer niet. Peelings zijn exfolianten op maximale sterkte, je hoeft binnen 3-4 dagen na je peeling geen aparte exfoliant (zoals een scrub, borstel of exfolierende gezichtsreiniger) te gebruiken. Over-exfoliatie kan leiden tot meer roodheid of gevoeligheid, dus wacht hiermee tot je huid volledig hersteld is. Lees hier meer over veilig exfoliëren.
  • Zodra je huid na een peeling weer normaal aanvoelt, kun je je normale huidverzorgingsroutine weer hervatten. Neem contact op met je professionele huidexpert voor nog meer persoonlijk advies over hoe je peelings in je levensstijl kunt implementeren.

PRO TIP! Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator. 


Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.