kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?

Ontdek of een gezichtsolie voor jouw huidverzorging een vriend of vijand is!

gezichtsolie puistjes en ingrediënten

_________ highlights _________

• Sommige gezichtsoliën kunnen inderdaad leiden tot onzuiverheden - maar velen zijn juist zeer gunstig •
• Iedereen kan gezichtsolie gebruiken; zorg er wel voor dat je een olie gebruikt die geschikt is voor jouw specifieke huidtype •


olie geproduceerd door jouw huid

Er zijn vele soorten gezichtsolie - en niet alle van hen veroorzaken onzuiverheden. Sommigen  kunnen zelfs helpen om je huid zuiver te houden. Jouw huid produceert van nature talg, een vorm van olie, die de droogheid van de huid voorkomt. Talg kan alleen leiden tot onzuiverheden als het wordt gecombineerd met ontstekings-veroorzakende bacteriën en dode huidcellen. Exfoliëren helpt om dit te voorkomen. Je kunt hier, afhankelijk van je huidtype in variëren van bijvoorbeeld een milde peeling zoals de Daily Microfoliant tot een meer intensieve exfoliant zoals de multivitamin thermafoliant.

PRO TIP! Exfoliëren helpt om onzuiverheden te voorkomen. Kies afhankelijk van je huidtype voor een milde peeling zoals  de Daily Microfoliant of een meer intensieve exfoliant zoals MultiVitamin Thermafoliant   .

minerale (occlusieve) oliën in huidverzorging om te vermijden

Occlusive oliën zijn oliën die fysiek vochtverlies blokkeren. Ze zijn te vinden in veel huidverzorgingsproducten en kunnen voor sommige mensen leiden tot onzuiverheden. Petrolatum, minerale olie, lanoline en paraffine zijn enkele occlusieve of comedogene ingrediënten om te vermijden.

niet-comedogene oliën

Niet-comedogene oliën staan bekend om het niet verstoppen van poriën. Een voorbeeld is amandelolie, dat hoge niveaus van vetzuren bevat en een droge huid kan helpen hydrateren. Een andere, neemolie, heeft antibacteriële eigenschappen en kan zelfs nuttig zijn als een spot treaments voor puistjes.

plantaardige oliën in je huidverzorging

Lichtgewicht fytolipiden (plantaardige oliën) veroorzaken in principe geen puistjes, tenzij je er allergisch voor bent. Rozenbottel olie, Squalaan olie, Argan olie, Jojoba olie, Zonnebloemolie en Tea tree olie werken allemaal uitstekend in het balanceren van de vette huid en helpen om uitdroging van de huid (wat kan leiden tot meer olieproductie) te voorkomen. Tea Tree olie wordt vaak aanbevolen voor de huid die gevoelig is voor onzuiverheden, dit door zijn antimicrobiële eigenschappen. 

PRO TIP! Onze nieuwe Retinol Clearing Oil met onder andere Jojoba olie en Argan olie combineert Retinol en Salicylzuur, die gelijktijdig onzuiverheden en voortijdigige huidveroudering aanpakken.

is een gezichtsolie geschikt voor alle huidtypes?

Zelfs mensen met een vette huid! Gezichtsoliën kunnen helpen om de talgniveaus van de huid in balans te brengen door het nodige vocht te leveren. Hierdoor gaat de vette huid niet langer overuren maken om talg te produceren. Of je nu nieuw bent in het gebruik van gezichtsoliën of een pro,  let op welke ingrediënten het beste werken voor jouw huid. Weet je niet zeker welke gezichtsolie voor jou het meest geschikt is? Vraag gratis advies aan bij onze huidexperts.

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.