Waarom jouw huid Vitamine C nodig heeft!

Alles wat je moet weten over Vitamine C

vitaminecboost_1

vitamine-C in huidverzorging

Je weet waarschijnlijk al dat Vitamine C belangrijk is voor je algehele gezondheid. Maar wist je dat het ook een krachtpatser is op het gebied van huidverzorging? Topische Vitamine C is één van de krachtigste antioxidanten die er is: het pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid. Voordat we je meer vertellen over waarom vitamine C zo goed is voor je huid, leggen we je eerst uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Vitamine C serum, gezichtsmasker of oogcrème of welk vitamine c skin care product dan ook!

het verkrijgen van effectieve en stabiele Vitamine C

Er zijn inmiddels veel skin care producten op de markt die Vitamine-C bevatten. Echter leveren veel van deze producten helemaal niet de beloofde resultaten. Er wordt veel gesproken over de concentratie (hoeveelheid) Vitamine-C in een product, echter is dit niet het belangrijkste waar je op moet letten bij het kopen van een product wat Vitamin- C bevat. Waar je dan wel op moet letten?  

Er zijn twee belangrijke factoren die ervoor zorgen dat Vitamine-C het meest effectief is: de vitamine C moet hoog stabiel zijn zodat deze actief en efficiënt blijft en de vitamine C dient een optimale biobeschikbaarheid te hebben waardoor deze tot diep in de huid terecht kan komen, daar waar het nodig is. 

stabiele vorm van Vitamine-C

Dit is de grootste uitdaging die Vitamine-C kent. Traditionele vormen van Vitamine-C oxideren gemakkelijk als gevolg van blootstelling aan lucht, warmte of water waardoor de formule de antioxidant werking verliest en daarmee de effectiviteit van het product aanzienlijk afneemt.

hoge biobeschikbaarheid

Dit is eveneens een grote uitdaging. Vitamine-C kan pas vrije radicalen uitschakelen, de huid verstevigen en verhelderen als deze tot in de diepe lagen van de huid terecht komt. Wanneer Vitamine-C in een op de huid aan te brengen product wordt verwerkt dan zal deze zo moeten worden geoptimaliseerd dat deze biobeschikbaar en stabiel blijft anders zal er nauwelijks tot geen impact op de huid zijn.

Biolumin-C lijn: vitamine-c boost voor de huid!

Biolumin-C Serum vertegenwoordigt een nieuwe generatie Vitamine-C. Dit Vitamine-C serum bevat niet alleen extreem stabiel Vitamine-c maar heeft ook een zeer hoge biobeschikbaarheid, waardoor deze een maximale impact heeft op de huid. Dit zorgt ervoor dat de Vitamine-C tot diep in de huid door dringen, daar waar het nodig is. Het BioLumin-C Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamine C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid, iets wat nodig is voor het verkrijgen van de volgende voordelen die hieronder staan beschreven. Ook het Biolumin-C Eye Serum bevat twee ultrastabiele vormen van vitamine C die in perfecte synergie met elkaar werken voor lange termijn stabiliteit en biobeschikbaarheid wat zorgt voor zichtbare versteviging en verheldering van de huid rondom de ogen. 

De Biolumin-C lijn wordt compleet gemaakt met Biolumin C Gel Moisturizer een hydraterend en verhelderd serum die de huid een healthy glow geeft. De sleutel naar een stralende huid is een combinatie van hydratatie, exfoliatie en het aanpakken van huidverkleuringen. BioLumin-C Gel Moisturizer zorgt voor een dagelijkse, gewichtloze hydratatie en draagt bij aan de gezonde glow van de huid. BioLumin-C Gel Moisturizer herstelt daarnaast de huidbarrière voorzichtbaar verhelderde en gehydrateerde huid.  

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek welke maskercombinatie jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.