Exfoliëren van een vette huid

Afschilferen is het natuurlijke exfoliatie-proces van de huid. Dode, doffe en verhoornde huidcellen verdwijnen van het huidoppervlak en nieuwe cellen krijgen de kans naar boven te komen. Bij een vette huid verloopt het proces van afschilferen vaak langzamer dan bij een normale huid. Dat komt doordat het overtollig talg van een vette huid functioneert als lijm, waardoor de dode huidcellen niet goed los kunnen komen va de hoornlaag. Dit kan leiden tot verstopte poriën en groei van de acne-bacterie waardoor puistjes toenemen.

Exfoliëren bij een vette huid

Gebruik op dagelijkse of wekelijkse basis (wat jouw huid aan kan) een exfoliant zoals Daily Superfoliant of Daily Resurfacer. Het maakt de huid niet alleen zacht, glad en egaal, maar de werkstoffen die de talgproductie reguleren kunnen ook beter worden opgenomen. Dode en doffe huidcellen worden verwijderd waardoor de huid meer kan stralen. 

Optimaal resultaat bij exfoliatie

Ga voor een optimaal resultaat van een exfoliatiebehandeling naar jouw Dermalogica huidexpert. Die kan door middel van Face Mapping® huidanalyse een persoonlijk advies opstellen over de exfoliant die het meest geschikt is voor jouw huid. Na een exfoliatiebehandeling is het mogelijk dat de huid nog wat tintelend of jeukend aanvoelt. De huid kan een paar dagen trekkerig aanvoelen en lichte schilfering vertonen. Ook kan de huid nog wat roodheid vertonen. Dit is een reactie die normaal is na een intensieve professionele exfoliatie.

Belangrijk om te weten: In verband met contra-indicaties is de Consultation Card extra belangrijk wanneer er geëxfolieerd wordt. Iedereen die een professionele exfoliatie ondergaat, moet voorafgaand aan de behandeling een Consultation Card invullen!

Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.