Vette huid verminderen

tips tegen een vette huid

Heb jij genoeg van die glimmende huid aan het eind van de dag? Met een paar kleine aanpassingen in jouw huidverzorging kan je de talgproductie verminderen!

  • Gebruik een reiniging op basis van klei; dit absorbeert overtollige talg. Bijvoorbeeld de Dermal Clay Cleanser

  • Breng na de reiniging altijd een dagcrème/nachtcrème aan, ook al denk je dat jouw huid dat niet nodig heeft. Een vette huid kan vochtarm zijn (gebrek aan water) en tegelijkertijd vet!

  • Gebruik één tot twee keer per week een gezichtsmasker op basis van klei om de poriën schoon te maken en de talgproductie in balans te brengen.

  • Exfoliëren! Scrubben vermindert de talgproductie, verbetert de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Daarnaast zorgt exfoliatie ervoor dat talgregulerende ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Zorg wel voor een scrub speciaal voor het gezicht. De schoonheidsspecialist kan, al naar gelang het beste is voor jou is, kiezen voor een chemische of mechanische exfoliatie om de huid te verberen.

  • Stel een handig setje samen met matterende producten voor in je tas. Hiermee kun je jouw huid op elk moment van de dag voorzien van de juiste verzorging. In dit tasje moet ook een moisturizer met SPF zitten of een zonneproduct met microsponsjes dat een teveel aan talg opzuigt. Overleg met jouw schoonheidsspecialist over de producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid. Zo houdt je je huid de hele dag mooi mat.

Feiten en fabels over een vette huid Feiten en fabels over een vette huid
Lees meer