Tips om een vette huid te verminderen

tips tegen een vette huid

Heb jij genoeg van die glimmende huid aan het eind van de dag? Met een paar kleine aanpassingen in jouw huidverzorging kan je de talgproductie verminderen!

    • Gebruik een reiniging op basis van klei; dit absorbeert overtollige talg zoals Active Clay Cleanser. Deze cleanser op basis van Kaolin klei en Binchotan Houtskool absorbeert overtollig talg en zuivert de poriën voor een gladde en frisse huid.

    • Breng na de reiniging altijd een olievrije moisturizer aan die talg absorbeert zoals Active Moist. Een vette huid kan vochtarm zijn (gebrek aan water) en tegelijkertijd vet!

    • Gebruik één tot twee keer per week een gezichtsmasker op basis van klei om de poriën schoon te maken en de talgproductie in balans te brengen zoals Sebum Clearing Masque.

    • Exfoliëren! Scrubben vermindert de talgproductie, verbetert de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Daarnaast zorgt exfoliatie ervoor dat talgregulerende ingrediënten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Zorg wel voor een scrub speciaal voor het gezicht. De schoonheidsspecialist kan, al naar gelang het beste is voor jou is, kiezen voor een chemische of mechanische exfoliatie om de huid te verberen zoals Daily Resurfacer .

    • Stel een handig setje samen met matterende producten voor in je tas. Hiermee kun je jouw huid op elk moment van de dag voorzien van de juiste verzorging. In dit tasje moet ook een moisturizer met SPF zitten of een zonneproduct met microsponsjes dat een teveel aan talg opzuigt zoals Oil Free Matte SPF30. Overleg met jouw schoonheidsspecialist over de producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid. Zo houdt je je huid de hele dag mooi mat.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken? kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?
Lees meer
5 fabels over een vette huid 5 fabels over een vette huid
Lees meer