6 tips om veilig te zonnen

Ontdek onze tips om een verbrande huid te
voorkomen

6 tips om veilig te zonnen

_________ highlights _________

• Hydratatie en UV-bescherming zijn het belangrijkste voor een gezonde huid in de zomer •
• Een zonverbrande huid heeft extra hydratatie en voedingsstoffen nodig om deze weer te herstellen •


Stijgende temperaturen, een flinke dosis zonnestralen..je huid krijgt heel wat te verduren in de zomer. Volg onderstaande 6 tips om ervoor te zorgen dat jouw huid gehydrateerd, gezond en beschermd blijft.. all summer long.

1. Exfolieer voor een gladde, egale huid

Exfoliëren verwijdert doffe en dode huidcellen om ophoping te voorkomen en zo onder andere verstopte poriën en puistjes tegen te gaan en fijne lijntjes te verminderen. Daarnaast worden andereskincare producten die je vervolgens aanbrengt beter opgenomen door de huid wanneer je huid vrij is van dode huidcellen (dus meer resultaat!).
Wanneer? Exfolieer je huid in de ochtend voordat je een toner, moisturizer, SPF en make-up aanbrengt.
Tip! Door je huid te exfoliëren met bijvoorbeeld PoreScreen SPF40 of een chemische SPF bescherming zoals Prisma Protect SPF30. Lees meer over het verschil tussen een fysische en chemische spf in deze blog.

 • Gebruik voor je lichaam een hoeveelheid SPF waarmee je op z'n minst een shotglaasje zou kunnen vullen.
  PRO Tip! Protection 50 Sport SPF50.
 • Breng iedere 2 uur opnieuw zonbescherming aan.
 • Probeer indien mogelijk de zon te vermijden tussen 12.00 en 15.00 uur.
 • 5. Te lang in de zon gezeten? Kalmeer de verbrande huid

  Wat is het toch heerlijk om een klein dutje in de zon te doen! Alleen niet zo fijn dat je misschien bent vergeten om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken en flink bent verbrand. Helaas is de schade door de zon al aangericht maar wat je wel kunt doen om vervelling tegen te gaan en roodheid te verminderen is je huid goed te hydrateren en te verzachten. Hydrateer de geïrriteerde huid met Multi-Active Toner.PRO Tip! Zet deze van tevoren in de koelkast voor een 'cooling' effect.

  6. Herstel en behandel schade zoals pigmentvlekken/hyperpigmentatie door de zon

  Wanneer de huid veelvuldig wordt blootgesteld aan UV-stralen kan er schade ontstaan. De huid maakt dan teveel melanine (pigment dat huid en haar kleur geeft) aan om zich te beschermen en daardoor ontstaan pigmentvlekken (hyperpigmentatie). Er zijn een aantal ingrediënten die helpen om hyperpigmentatie aan te pakken, waarvan Vitamine C veruit de krachtigste is (tip! Biolumin-C Serum). Maar ook door de huid te exfoliëren en de huid te behandelen met professionele peelings kun je hyperpigmentatie aanpakken!

  Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

  Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

  Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

  Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

  Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.