Het verschil tussen UVA en UVB stralen

UV-stralen: waarom deze zo schadelijk zijn voor de huid

het verschil tussen uva en uvb stralen

_________ highlights _________

•  UVA stralen zorgen voor huidveroudering, UVB stralen voor zonverbranding •
• Een SPF biedt alleen bescherming tegen UVB-stralen (zonverbranding) •


Wat is het verschil tussen uva en uvb stralen?

UV staat voor Ultraviolet. Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA en voor zo’n 5 procent uit UVB. Deze stralen hebben op verschillende manieren invloed op de huid: UVA-stralen hebben een lange golf en dringen diep door in de huid (tot in de dermis), waardoor ze collageen en elastine kunnen aantasten en huidveroudering veroorzaken. Daarom staat de A ook wel voor Aging. UVB-stralen zijn krachtiger dan UV-A stralen, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen dan UVA-stralen (voornamelijk tot in de epidermis). UV-B stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding, een verbrande huid, en daarom staat de B ook wel voor Burning.

PRO TIP! PoreScreen SPF40 is een breedspectrum SPF die een hoge bescherming geeft tegen zowel UVA als UVB stralen. Daarnaast geeft hij ook nog een vleugje teint en worden de poriën geminimaliseert.

Fabel: Als je verbrand bent, heeft je huid behoefte aan een vette crème.
Feit: Bij een verbrande huid kun je vette crèmes op oliebasis beter vermijden. Vette crèmes houden de warmte van de huid juist vast, waardoor een branderig gevoel kan verergeren. Gebruik liever een verzorgend product zoals aftersun met verkoelende ingrediënten, zoals Komkommer, Zoethout aloë-vera-gel en Lavendel.

PRO TIP! Calm Water Gel is een water-gel moisturizer die de geprikkelde huid onmiddellijk verzacht en verkoeling biedt. Een must-have in je huidverzorging voor de rood verbrande wangetjes dus!

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.