Zo voorkom en verwijder je mee-eters

Ontdek 5 manieren om mee-eters te voorkomen

Zo voorkom én verwijder je mee-eters

_________ highlights _________

• Exfoliëren helpt om mee-eters (blackheads) te verwijderen én te voorkomen. • 
• Gezichtsmaskers en moisturizers helpen mee-eters te verzachten waardoor ze makkelijker verwijderd kunnen worden. •


Wat is een mee-eter?

Mee-eters (comedonen of blackheads). Sinds onze puberteit zijn we er niet blij mee. Maar wat zijn mee-eters en hoe ontstaan deze? Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping in de follikel (haarzak). Ze worden gevormd door een opeenhoping van talg, dode huidcellen, kleine haartjes en bacteriën. Deze verstopping ligt op het huidoppervlak, waardoor deze in contact komt met licht en zuurstof. Daardoor oxideert het bovenste topje van de verstopping en wordt het zwart.

Mee-eters vormen zich voornamelijk op de neus. Daar zijn de haarzakjes namelijk klein en niet zo diep, waardoor ze gemakkelijker verstopt raken. Vanaf de neus verspreiden ze zich vaak over onze T-zone, omdat onze talgklieren daar het meest actief zijn.

5 manieren om mee-eters te voorkomen

Onbehandelde mee-eters kunnen puistjes worden, daarom is het belangrijk om je huid goed schoon te houden met deze tips:

exfolieren icon

1. Exfoliëren.

Verwijder - na de Dubbele Reiniging - met een exfoliant of scrub de overtollige dode huidcellen. Kies voor een exfoliant met het ingrediënt Salicylzuur zoals de Clearing Skin Wash of Daily Microfoliant.

masker icon

2. Masker.

Breng 1 à 2 keer per week een (blackheads) masker aan dat helpt om mee-eters te verzachten en te verwijderen. Kies voor een masker met ingrediënten als Kaolin Klei of geactiveerde Binchotan-houtskool, deze ingrediënten helpen overtollige olie en onzuiverheden te absorberen. Zwavel kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze ingrediënten zijn bijvoorbeeld te vinden in Blackhead Clearing Fizz Mask

bacterie icon

3. Controleer bacteriën.

Breng dagelijks een booster of serum aan om veroorzakers van puistjes te stoppen. Zoek naar producten met ingrediënten zoals Salicylzuur, Azelaïnezuur of TT technologie (zoals Breakout Clearing Booster).

hydrateren icon

4. Hydrateer.

Draag elke dag een moisturizer, ook wanneer je een vette huid hebt. Wanneer de vochtwaarden van je huid uit balans zijn, produceert je huid extra talg om dit te compenseren. Een moisturizer helpt de talgproductie reguleren en voorkomt hiermee dat overtollig talg de follikels verstopt.
comedogeen icon

5. Gebruik geen verstoppende producten.

Make-up, spf en haarproducten staan erom bekend dat ze snel poriën kunnen verstoppen. Vooral wanneer ze 's nachts op de huid achterblijven. Kies daarom voor producten met het label 'niet comedogeen', producten met dit label zullen je poriën niet verstoppen. Maak ook altijd je huid schoon met een Dubbele Reiniging, voordat je naar bed gaat.

Zelf mee-eters verwijderen of laten weghalen?

Het zelf weghalen van mee-eters is vaak erg lastig. Probeer mee-eters dan ook niet zelf uit te knijpen! Door ze uit te knijpen met je vingernagels, beschadig je niet alleen de huid, maar verspreid je ook direct puistjes-veroorzakende bacteriën. Dit kan leiden tot ergere vormen van onzuiverheden, zoals acne.
Om snel je mee-eters te laten verwijderen, kun je het beste naar een huidexpert gaan voor professionele extracties van de mee-eters. Vraag of ze speciale behandelingen hebben gericht op het verwijderen van mee-eters. Deze treatmens zijn vaak sneller en voordeliger dan volledige gezichtsbehandelingen.

Pro tip! Mee-eters zijn moeilijker te verwijderen wanneer de huid gedehydrateerd is. Drink daarom extra water en gebruik een moisturizer voordat je mee-eters laat verwijderen.