Exfoliant: welk dermalogica product past het beste bij jouw huid?

Exfoliëren met melkzuur of glycolzuur (AHA) of salicylzuur (BHA)?

Hoe kies ik een exfoliant?

Door je huid regelmatig te exfoliëren, kun je de huid ontdoen van dofmakende, dode huidcellen en geeft je jouw huid een frisse en egale uitstraling. Maar welke dermalogica exfoliant past bij jouw huid? Als het gaat om het kiezen van de juiste exfoliant, is kennis over ingrediënten essentieel. Onze huidexperts hebben hieronder alvast een handig overzicht voor je samengesteld van krachtigste ingrediënten die zijn verwerkt in onze exfolianten.

Bamboe

Is rijk aan mineralen en zorgt voor mechanische (fysieke) exfoliatie. Bamboe bevat van nature silica, een stof die de aanmaak van collageen bevordert. De door aanraking geactiveerde Bamboe bolletjes (spheres) in Hydro Masque Exfoliant zorgen voor het zacht exfolieren van de dode huidcellen en bereiden de huid voor op optimale hydratatie. 

Melkzuur

Dit Alpha Hydroxyzuur (AHA) helpt de huid te egaliseren en stimuleert de celdeling en – vernieuwing zonder de huid uit te drogen. Melkzuur vind je samen met andere AHA’s en exfoliërende fruitenzymen in Rapid Reveal Peel, Daily Superfoliant en in Multivitamin Thermafoliant.

Retinol

Pure Vitamine A stimuleert de aanmaak van collageen en onderdrukt de afbraak ervan. Retinol is dé krachtpatser om een helder uitziende huid en minder zichtbare tekenen van huidveroudering te krijgen. Retinol zit in Multivitamin Thermafoliant.

Fytinezuur

Fytinezuur is een natuurlijke Alpha Hydroxy acid (AHA). Deze huidverzachtende phytochemische stof, verkregen uit Rijstzemelen, helpt op een veilige manier dofmakende dode huidcellen en talg van de huid te verwijderen. Phytic Acid zit onder andere in Daily Microfoliant® en Daily Superfoliant™, waar het verpulverd is tot een ultrafijn poeder dat zacht genoeg is voor zelfs de meest gevoelige huid.

Cactusvijg extract

Dit zuurvrije extract, verkregen uit de Vijgcactus, helpt het natuurlijke exfoliatieproces van de huid te versnellen en vermindert tekenen van huidveroudering. Dit ingrediënt zit in MultiVitamin Thermafoliant®.

Salicylzuur

Dit huidverzachtende, break-outvriendelijke Beta Hydroxyzuur (BHA) helpt dode huidcellen te verwijderen door de verbindingen tussen de cellen te doorbreken en werkt onstekingsremmend. Je vindt Salicylzuur in Flash Foliant, Daily Microfoliant, Daily Resurfacer en in Multivitamin Thermafoliant.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Weet jij welke producten geschikt zijn voor jouw huid? Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse en kom erachter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. 


Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts ?

Kom dan langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.