Wat is Hyaluronzuur en wat doet het voor je huid?

Waarom Hyaluronzuur goed is voor je huid

hyaluronzuur splash


story highlights

Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt en tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan dragen, waardoor de huid wordt gehydrateerd en beschermd.
...
Hyaluronzuur is op waterbasis en is daardoor een uitstekende vochtinbrenger voor elke huidconditie, met name voor de gedehydrateerde huid.


Laat je niet afschrikken door de naam: Hyaluronzuur is een vochtinbrengende krachtpatser. Verre van wat zijn prikkelende naam zou kunnen suggereren, is dit beproefde huidverzorgingselement iets dat ons lichaam van nature produceert. Het speelt een belangrijke rol om de huid gehydrateerd en veerkrachtig te houden. Dit moet je weten om het maximale uit deze mega-moisturizer te halen:

Wat is Hyaluronzuur?

Ook bekend als Natriumhyaluronaat, is Hyaluronzuur een natuurlijk voorkomende Polysaccharide (suiker) dat in zowel de huid als het bindweefsel in ons hele lichaam aanwezig is. Eén enkele Hyaluronzuur-molecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, dat geleidelijk in de huid vrijkomt. Het speelt dus een cruciale rol in het goed gehydrateerd houden van de huid.

PRO Tip: Skin Hydrating Booster bevat Hyaluronzuur, Panthenol, Glycolipides en Algen die het vochtgehalte van de huid verbetert en fijne droogtelijntjes vermindert. 

Wat doet Hyaluronzuur voor de huid?

Er zijn veel redenen om van Hyaluronzuur te houden! Dit zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Een natuurlijke vochtinbrenger, die zorgt voor betere vochtopname en vochtverlies tegengaat, waardoor de huid een gezonde, stevige uitstraling krijgt.
  • Het heeft antioxiderende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen de huid te beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  • Als een belangrijk onderdeel van de huid, is Hyaluronzuur effectief in het helpen behouden van de elasticiteit.
  • De antibacteriële eigenschappen zorgen dat Hyaluronzuur de wondgenezing bevordert.

PRO Tip: Skin Hydrating Masque is een ultra voedend gezichtsmasker die zorgt voor intensieve hydratatie en de huidbarrière helpt te herstellen.

hyaluronzuur icon

Hoe werkt het?

Plastisch chirurgen injecteren Hyaluronzuur vaak om de slap geworden huid op te vullen, maar je hoeft geen injecties te krijgen om de voordelen ervan te ervaren! Topisch aangebracht Hyaluronzuur haalt water uit de omgeving (onthoud dat een enkele molecule tot 1.000 keer zijn gewicht kan bevatten)! Het heeft ook de mogelijkheid om vocht in cellen te reguleren, zodat het geleidelijk hydratatie in de huid afgeeft, in het proces fijne lijntjes verzacht en de huid in het algemeen meer laat stralen.

PRO Tip: Het Hyaluronzuur Complex in Skin Smoothing Cream zorgt er dankzij het Active HydraMesh Technology ™ voor dat je huid 48u lang gehydrateerd blijft.

Voor wie is Hyaluronzuur geschikt om te gebruiken?

Een van de grootste voordelen van Hyaluronzuur is de veelzijdigheid ervan. Omdat het een krachtige maar zachte vochtinbrenger is, werkt het goed voor een breed scala aan huidcondities. De gedehydrateerde huid profiteert enorm van op water gebaseerde moisturizers met ingrediënten zoals Hyaluronzuur. Het houdt vocht vast en laat het vervolgens geleidelijk los, zodat de huid de hele dag gehydrateerd blijft. 

Het is ook een uitstekende keuze voor iedereen die voortijdige tekenen van huidveroudering wil aanpakken. Wij produceren minder natuurlijk Hyaluronzuur naarmate we ouder worden, dus het extern aanbrengen is een ideale manier om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken en de elasticiteit van je huid te behouden. Omdat het op waterbasis is en niet-comedogeen (het zal poriën niet verstoppen), is Hyaluronzuur ook een uitstekende vochtinbrenger voor de gevoelige, gevoelig geworden of acne gevoelige huid.

PRO Tip: Power Rich bevat krachtige peptides die de aanmaak van collageen en de vorming van Hyaluronzuur in de huid stimuleert en de strijd met huidveroudering aangaat.

Kan Hyaluronzuur de huid verbranden?

Nee - precies het tegenovergestelde! In tegenstelling tot veel andere zuren, ontvet of scrubt Hyaluronzuur de huid niet; het levert juist zachte, langdurige hydratatie.

Welk Hyaluronzuur is het beste?

Om je huid een serieuze hydratatie boost te geven, kies je voor een serum of booster of moisturizer die Hyaluronzuur of Natriumhyaluronaat bevat - en voor de beste resultaten zorg je ervoor dat je de producten uit je huidverzorgingsroutine in de juiste volgorde aanbrengt.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.