Wat is een chemische peeling?

Dit is wat je vooraf moet weten over chemische peelings.

Dermalogica expert with client

story highlights

  • Een peeling verwijdert dofmakende dode huidcellen en onthult de gladdere, meer stralende huid eronder. 
  • Professionele peelings bevatten een hogere concentratie exfoliërende werkstoffen dan peelings voor thuisgebruik. Een thuispeeling is uitermate geschikt om het resultaat van een professionele peeling langer te behouden.

Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade op een niet-invasieve, vrijwel pijnloze manier te verwijderen en de celvernieuwing een boost te geven. En wie wil dat nou niet. Vandaar ook dat chemische peelings zo populair zijn voor het behandelen van tekenen van (voortijdige) huidveroudering.


“Een peeling verwijdert alle dode huidcellen om de zachtere,
gladdere huid eronder te onthullen.”


“Een peeling helpt om alle dode huidcellen te verwijderen en om de zachtere, meer gladde huid eronder te onthullen.” zegt Charmaine Cooper, Education Manager bij Dermalogica en The International Dermal Institute. "In slechts drie behandelingen kunnen peelings rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderen, de huidtextuur egaliseren en zelfs acne verminderen."

Maar hoe zit het met de hersteltijd van de huid na een peeling? Met de huidige, innovatieve technologieën heb je bij de nieuwste peelings weinig tot geen hersteltijd meer! En dat terwijl de peelings zelf wel veel krachtiger zijn geworden.

Verschil tussen een thuispeeling en een professionele peeling

Zowel professionele als peelings voor thuis maken gebruik van exfolianten zoals Alpha Hydroxyzuren (AHA’s, zoals Melkzuur), Beta Hydroxyzuren (BHA’s zoals Salicylzuur) en enzymen afkomstig uit natuurlijke ingrediënten zoals Rijst, Papaya, Ananas en Pompoen om zowel tekenen van voortijdige huidveroudering zoals ouderdomsvlekken, als ook een ruwere huidtextuur en acne te verminderen. Hydroxyzuren lossen de intercellulaire ‘lijm’ op die de cellen bij elkaar houdt, waardoor deze gemakkelijker afgestoten kunnen worden. Enzymen koppelen op hun beurt de huidcellen los en verteren de eiwitten die helpen om ze te verbinden.

Peelings voor thuis worden over het algemeen zelf-toegepast en bevatten daarom lagere concentraties exfoliërende werkstoffen. Ze zijn ideaal voor het behandelen van lichte tekenen van huidveroudering, een doffe uitstraling of acne. Dagelijks of wekelijks gebruik hier van helpt om een heldere, gladde huid te behouden tussen professionele behandelingen in. Tijdens een peeling kan de huid fris aanvoelen en kan je een lichte tinteling ervaren, maar er mag geen zichtbare afschilfering of hersteltijd zijn.

Professionele chemische peelings mogen enkel worden toegepast door huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten of artsen waarbij gewerkt wordt met zeer krachtige en geconcentreerde exfoliërende ingrediënten. Chemische peelings kunnen ook worden uitgevoerd als een poliklinische behandeling, maar deze peelings resulteren vaak in zichtbare afschilfering van de huid en langere hersteltijd, afhankelijk van de sterkte van de peeling. Om de hersteltijd tot een minimum te beperken en de beste resultaten te leveren, wordt een reeks van peelings uitgevoerd in een periode van zes tot twaalf weken. Gevolgd door twee keer per jaar een peeling voor onderhoud.

Heb jij een chemische peeling nodig?

Maak je je zorgen om (voortijdige) huidveroudering, een doffe uitstraling of acne en wil je graag een heldere, egalere huid? Bespreek dan met jouw professionele huidexpert wat de mogelijkheden zijn voor een chemische peeling. De huidexpert zal je advies geven over welke peeling bij jou past, aan de hand van jouw huid(conditie) en levensstijl, zodat jij de resultaten krijgt die je verwacht.

Laat een chemische peeling altijd door een professional uitvoeren. Om het resultaat van een professionele peeling langer te behouden kun je gerust thuis Dermalogica’s Rapid Reveal Peel gebruiken. Wil je graag advies over welke professionele peeling het beste past bij jouw huid? Laat je dan adviseren door een Dermalogica huidexperts.

Psst: benieuwd wat Rapid Reveal Peel voor jouw huid kan doen? Kijk dan in onze digitale spiegel en laat je huid onmiddelijk stralen.

Zo verzorg je jouw huid na een peeling Zo verzorg je jouw huid na een peeling
Lees meer
Welke exfoliant past bij jouw huid? Welke exfoliant past bij jouw huid?
Lees meer