5 fabels over een vette huid

Minder glans en diep gezuiverde poriën? Zet die agressieve reiniger maar neer.

feiten en fabels over een vette huid

STORY HIGHLIGHTS

• Een vette huid heeft behoefte aan balans
• Overtollige olie kan een indicatie zijn voor een gedehydrateerde huid
• Een vette huid is genetisch bepaald - maar je kunt er veel aan doen!


Er is geen gebrek aan mythes als het over een vette huid gaat, wat kan zorgen voor veel frustratie tijdens het vinden van de juiste behandeling. Lees verder om de waarheid te ontdekken over overtollige talg productie - en om te begrijpen hoe je een vette huid onder controle kunt houden. Onze huidexperts bij Dermalogica helpen je graag om alle misvattingen te onthullen zodat jij kunt gaan voor een gezonde en schone huid, vrij van overtollig talg en glans.

FABEL 1: Een vette huid moet vaker en met meer agressievere reinigers schoongemaakt worden

FEIT: Een vette huid heeft balans nodig. Door een vette huid vaker of met uitdrogende cleansers te zuiveren kun je de huid strippen van zijn natuurlijke talg en lipides. Hierdoor verliest je huid teveel vocht en zal hij juist meer talg gaan produceren, wat uiteindelijk resulteert in een glimmend laagje op de vette huid. Reinig je huid dus ‘maar’ twee keer per dag met een zeepvrije cleanser zoals de Active Clay Cleanser of Special Cleaning Gel

PRO TIP! Active Clay Cleanser bevat o.a. Kaolin Klei, Binchotan Houtskool en prebiotica om het microbioom van de huid in balans te brengen en tot diep in de poriën te reinigen voor een frisse, schone huid.

FABEL 2: Blootsteling aan de zon helpt om de huid minder vet te maken

FEIT: Veel mensen geloven dat door in de zon te zitten, een vette huid minder vet wordt. Blootstelling aan de zon is voor geen enkele huid goed, zeker niet zonder bescherming. Het lijkt misschien alsof de huid tijdelijk minder vet wordt, maar de talgklieren gaan juist harder werken om de door de zon verminderde talg aan te vullen. Met als resultaat: een vettere huid dan ooit tevoren.  

FABEL 3: Het gebruik van zonbescherming (zonnebrandcrème) maakt de huid nog vetter

FEIT: Zonnebrandolie met een lage factor (SPF) kunnen de huid vet maken, maar de meeste moderne zonnebrandcrèmes (zonbescherming) en SPF-moisturizers zijn lichtgewicht en niet-vettig. Door de huid NIET te beschermen tegen de zon, maak je de huid juist vetter omdat UV-stralen en luchtvervuiling uitdroging en overtollige olieproductie veroorzaken.  

PRO TIP! Oil Free Matte SPF30 is een olievrije moisturizer die een SPF30 bevat. Dankzij de matterende werking gaat je gezicht niet glimmen wanneer je van het zonnetje geniet!

FABEL 4: Een vette huid heeft geen moisturizer of dagcrème nodig

FEIT: Het tegenovergestelde is vaak waar! In feite hebben mensen die worstelen met een vette huid, vaak een uitgedroogde, gedehydrateerde huid. Hun huid probeert dan te compenseren door teveel olie te produceren. Door dagelijks een dagcrème aan te brengen, kun je ervoor zorgen dat je huid voldoende gedehydrateerd is en er geen overtollige talgproductie wordt gestimuleerd. Net als bij het reinigen, is het belangrijk de juiste balans te vinden - dus zoek een echt olievrije moisturizer, zoals Active Moist die je huid optimaal hydrateert.

FABEL 5: De talgproductie kan in balans worden gebracht, door de huid flink te ontvetten

FEIT: De huid gaat juist meer talg aanmaken als ze flink ontvet wordt. Dat komt omdat de huid gaat proberen de verwijderde talg aan te vullen. De talgklieren gaan dan extra hard werken. Wie uitdrogende producten gebruikt zal merken dat de huid vochtarm, geïrriteerd en gevoelig raakt.

PRO TIP! De producten uit onze Active Clearing lijn zijn erop gericht om talg te reguleren en onzuiverheden te verminderen zonder daarbij de huidbarrière te strippen. 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator .

kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken? kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?
Lees meer
Actieve houtskool: waarom dit ingrediënt een must is voor de vette huid Actieve houtskool: waarom dit ingrediënt een must is voor de vette huid
Lees meer