Vette huid: de fabels

Er doen heel wat fabeltjes de ronde over een vette huid. Hier volgen er een paar:

FABEL 1: De talgproductie kan in balans worden gebracht, door de huid flink te ontvetten

FOUT! De huid gaat juist meer talg aanmaken als ze flink ontvet wordt. Dat komt omdat de huid gaat proberen de verwijderde talg aan te vullen. De talgklieren gaan dan extra hard werken. Wie uitdrogende producten gebruikt zal merken dat de huid vochtarm, geïrriteerd en gevoelig raakt.

FABEL 2: Zonnefilters verhogen de talgproductie en maken de huid vetter

FOUT! Vraag jouw schoonheidsspecialist naar de nieuwe generatie breedspectrum zonbeschermingsproducten. Naast dat ze beschermen tegen zonverbranding, verzorgen ze ook de huid, doordat ze beschermen tegen zowel UVB- als UVA-stralen. Ze hebben vetvrije formules die de poriën niet verstoppen en bevatten zelfs microsponsjes die een teveel aan talg absorberen.

FABEL 3: Blootstelling aan zonnestralen helpt om de huid minder vet te maken

FOUT! Blootstelling aan de zon is voor geen enkele huid goed, zeker niet zonder bescherming. Het lijkt misschien alsof de huid tijdelijk minder vet wordt, maar de talgklieren gaan juist harder werken om de door de zon verminderde talg aan te vullen. Met als resultaat: een vettere huid dan ooit tevoren.

FABEL 4: Er is eigenlijk niets dat een vette huid in balans brengt

FOUT! Een vette huid is, net als andere huidproblemen, goed te behandelen. Vraag aan een professionele schoonheidsspecialist wat je er aan kunt doen. Via een Face Mapping, een huidanalyse zone per zone, wordt dan duidelijk welke producten voor jou het meest geschikt zijn en wat er eventueel aan jouw leefstijl veranderd kan worden om een vette huid in balans te brengen.

Vette huid verminderen Vette huid verminderen
Lees meer
Exfoliëren van een vette huid Exfoliëren van een vette huid
Lees meer