5 fabels over een vette huid

Minder glans en diep gezuiverde poriën? Zet die agressieve reiniger maar neer.

feiten en fabels over een vette huid

STORY HIGHLIGHTS

• Een vette huid heeft behoefte aan balans
• Overtollige olie kan een indicatie zijn voor een gedehydrateerde huid
• Een vette huid is genetisch bepaald - maar je kunt er veel aan doen!


Er is geen gebrek aan mythes als het over een vette huid gaat, wat kan zorgen voor veel frustratie tijdens het vinden van de juiste behandeling. Weet je niet wat je moet doen tegen een vette huid? Lees verder om de waarheid te ontdekken over overtollige talg productie - en om te begrijpen hoe je een vette huid onder controle kunt houden. Onze huidexperts bij Dermalogica helpen je graag om alle misvattingen te onthullen zodat jij kunt gaan voor een gezonde en schone huid, vrij van overtollig talg en glans.

FABEL 1: Een vette huid moet vaker en met meer agressievere reinigers schoongemaakt worden

FEIT: Een vette huid heeft balans nodig. Door een vette huid vaker of met uitdrogende cleansers te zuiveren kun je de huid strippen van zijn natuurlijke talg en lipides. Hierdoor verliest je huid teveel vocht en zal hij juist meer talg gaan produceren, wat uiteindelijk resulteert in een glimmend laagje op de vette huid. het is dus voldoende om ‘maar’ twee keer per dag je gezicht te reinigen met een zeepvrije gezichtsreinigers zoals de Active Clay Cleanser of Clear Start Cooling Aqua Jelly is een jelly moisturizer die geschikt is voor de vette (tiener)huid. Het zorgt ervoor dat je huid gehydrateert, verfrist en verkoelt wordt en dat de overtollige olie productie wordt verminderd. 

FABEL 5: De talgproductie kan in balans worden gebracht, door de huid flink te ontvetten

FEIT: De huid gaat juist meer talg aanmaken als ze flink ontvet wordt. Dat komt omdat de huid gaat proberen de verwijderde talg aan te vullen. De talgklieren gaan dan extra hard werken. Wie uitdrogende producten gebruikt zal merken dat de huid vochtarm, geïrriteerd en gevoelig raakt.

PRO TIP! De producten uit onze Active Clearing lijn zijn erop gericht om talg te reguleren en onzuiverheden te verminderen zonder daarbij de huidbarrière te strippen. 

 

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator .

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.