Roodheid verminderen

Hoe kan je een rode huid verminderen?

Veel mensen hebben last van een rode huid en dat kan als zeer vervelend worden ervaren. Er zijn een aantal manieren om roodheid of gevoeligheid te verminderen of erger te voorkomen. Wij geven je een aantal tips:

  • Bescherm je huid iedere dag met een SPF (breedspectrum zonbescherming) product. Kies het liefst voor een SPF product met een fysische filter zoals Invisible Physical Defense SPF30Producten met een fysische (minerale) filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner en zijn ze voornamelijk geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.
  • Gebruik producten met kalmerende ingrediënten zoals groene thee, zoethout en haver om "uitslaande vlammen" onder controle te houden. De producten uit Dermalogica's UltraCalming lijn bevatten het Het UltraCalming™ ingrediëntencomplex, met ingrediënten zoals Haver, Gember en Bisabolol, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het gevoeligheid en prikkeling van de huid helpt voorkomen. 
  • Leef zo gezond mogelijk. Roken kan de huid verstikken van binnenuit, waardoor bloedvaten vernauwen en zuurstof en voedingsstoffen de huid minder goed kunnen bereiken. Ook overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs een neusspray) kunnen een droge huid veroorzaken, wat leidt tot een gevoelige huid en roodheid. 
  • Douche niet te warm
  • Gebruik geen gezichtsreiniger met alcohol. Daar kan de huid van gaan prikken en overgevoelig op reageren. Gebruik een milde gezichtsreiniger zoals UltraCalming Cleanser die de huid reinigt op zeer milde wijze.
  • Exfolieer (scrub) niet te vaak. De huid verliest dan teveel natuurlijke vetten waardoor de beschermende laag dunner wordt.
  • Scheer nooit zonder een beschermend product. Botte en oude mesjes kunnen ook de beschermlaag van de huid verzwakken, waardoor de huid open staat voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Let op! Er zijn nog meer factoren die een rode huid of rode vlekken veroorzaken. Ook (te) kruidig eten, kunstmatige zoetstoffen, lichamelijke inspanning, hormonen en stress kunnen van invloed zijn.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

Wat is rosacea en wat zijn de kenmerken? Wat is rosacea en wat zijn de kenmerken?
Lees meer
Wat is eczeem? Wat is eczeem?
Lees meer