Roodheid verminderen

hoe krijg je een minder rode huid?

gevoelige_huid_1

highlights

  • Veel mensen ervaren roodheid in het gezicht
  • Dit kan als zeer vervelend worden ervaren. Gelukkig zijn er een aantal manier om dit te verhelpen en te voorkomen
  • Het dagelijks gebruik van een SPF, kalmerende ingrediënten, en douche niet te warm. Hieronder 7 tips op een rijtje
  1. Bescherm je huid iedere dag met een SPF (breedspectrum zonbescherming) product. Kies het liefst voor een SPF product met een fysische filter zoals Invisible Physical Defense SPF30. Producten met een fysische (minerale) filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Doordat ze niet in de huid trekken, is de kans op huidirritatie kleiner en zijn ze voornamelijk geschikt voor mensen met een (zeer) gevoelige huid.
  2. Gebruik producten met kalmerende ingrediënten zoals groene thee, zoethout en haver om "uitslaande vlammen" onder controle te houden. De producten uit Dermalogica's UltraCalming lijn bevatten het Het UltraCalming ingrediëntencomplex, met ingrediënten zoals Haver, Gember en Bisabolol, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat het gevoeligheid en prikkeling van de huid helpt voorkomen. Ook Galluszuur van Japanse Cornelia Cherry is een ingrediënt die er voor zorgt dat de roodheid in het gezicht vermindert kan worden. Dit ingrediënt zit onder andere in Smart Response Serum. Dit gezichtsserum detecteert de ontstekingsreactie van de huid en activeert om te helpen kalmeren en roodheid te verminderen.
  3. Leef zo gezond mogelijk. Roken kan de huid verstikken van binnenuit, waardoor bloedvaten vernauwen en zuurstof en voedingsstoffen de huid minder goed kunnen bereiken. Ook overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs een neusspray) kunnen een droge huid veroorzaken, wat leidt tot een gevoelige huid en roodheid. 
  4. Douche niet te warm
  5. Gebruik geen gezichtsreiniger met alcohol. Daar kan de huid van gaan prikken en overgevoelig op reageren. Gebruik een milde gezichtsreiniger zoals UltraCalming Cleanser die de huid reinigt op zeer milde wijze.
  6. Exfolieer (scrub) niet te vaak. De huid verliest dan teveel natuurlijke vetten waardoor de beschermende laag dunner wordt.
  7. Scheer nooit zonder een beschermend product. Botte en oude mesjes kunnen ook de beschermlaag van de huid verzwakken, waardoor de huid open staat voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Let op! Er zijn nog meer factoren die een rode huid of rode vlekken in het gezicht veroorzaken. Ook (te) kruidig eten, kunstmatige zoetstoffen, lichamelijke inspanning, hormonen en stress kunnen van invloed zijn.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.