Reiniging van gezicht

is het genoeg om mijn gezicht alleen met water te wassen?

Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks wassen van je gezicht, rondloopt met een vieze gezichtshuid? Uit onderzoek van het International Dermal Institute (IDI), het onderzoekscentrum van Dermalogica, is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te wassen.

Slechts een aantal seconden reinigen met water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen, zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is, en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Het is dus niet genoeg om alleen je gezicht met water te wassen, je huid heeft meer reiniging nodig.

dubbele gezichtsreiniging

Omdat een grondige gezichtsreiniging van groot belang is voor het behoud van een gezonde huid, is het aanbevolen om een dubbele reiniging te hanteren. Hierbij zorgt de eerste reiniging voor het verwijderen van oppervlakkig vuil van de huid (zoals overtollig talg en make-up). De tweede reiniging zorgt voor het verwijderen van overige vuilresten en conditioneert de huid. 

gezicht reinigen met cleanser op oliebasis

Het beste gebruik je voor de eerste reiniging een cleanser op oliebasis. Het gezegde ‘soort zoekt soort’ is namelijk van toepassing. Een cleanser op oliebasis reinigt alleen het vuil dat in olie oplosbaar is (zoals UV-filters en foundation) en een cleanser op waterbasis reinigt alleen het vuil dat in water oplosbaar is. 

advies van experts

Gebruik PreCleanse of PreCleanse Balm. Dit zijn cleansers op oliebasis, waardoor vuil wordt aangetrokken dat in olie oplosbaar is. Raadpleeg voor je tweede reiniging een Dermalogica huidexpert. Die kan je aan de hand van een Face Mapping® huidanalyse vertellen welke cleanser het beste aansluit bij jouw huidconditie en het meest geschikt is voor jouw huid.

Stappenplan voor een goede gezichtsreiniging

Stap 1: breng een pompje PreCleanse aan op de huid. De emulgerende deeltjes van PreCleanse hechten zich aan de in olie oplosbare stoffen, zoals overtollig talg, UV-filters en foundation.
Stap 2: door water toe te voegen ontstaat een melkachtige emulsie. Deze emulsie zorgt ervoor dat vuil wordt ingekapseld en van het huidoppervlak kan worden weggespoeld.
Stap 3: gebruik de geadviseerde tweede cleanser om het resterende, in water oplosbare vuil, te verwijderen en de huid te conditioneren.

Wist je dat: Het is even belangrijk om je gezicht ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Daarom is het belangrijk om je gezicht ’s morgens vrij te maken van overtollig talg en vuil. Bovendien wordt een huidverzorgingsproduct beter opgenomen op een goed gereinigd gezicht!

Heb je een andere vraag over gezichtsreiniging? Onze huidexperts helpen je dan graag. Neem hiervoor contact op met Dermalogica via het contactformulier, of kom op bezoek bij een Dermalogica Skin Care Center bij jou in de buurt.