Hydratatie vraag & antwoord

De huidexperts van Dermalogica ontvangen regelmatig vragen met betrekking tot (de)hydratatie en de oorzaken of gevolgen daarvan. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen!

ik heb veel last van puistjes, maar mijn huid lijkt gedehydrateerd. kan dat?

A: Ja, dat kan. Het lijkt misschien onlogisch, maar een onzuivere huid kan het gevolg zijn van vochttekort. Dehydratatie kan namelijk zorgen voor een vertraagde celvernieuwing. Dit kan ertoe leiden dat cellen samenkleven en poriën verstopt raken, met als gevolg dat onzuiverheden kunnen ontstaan.

Tip! Gebruik Skin Hydrating Booster van Dermalogica voor extra hydratatie en gebruik een exfoliant om de celvernieuwing te versnellen. Bezoek een huidexpert om erachter te komen welke exfoliant het meest geschikt is voor jouw huid.

ik heb een kantoorbaan en vaak last van een trekkerige huid. hoe kan ik dit voorkomen?

A: Een optimale luchtvochtigheid bedraagt 60%. Binnenshuis of op kantoor kan de luchtvochtigheid een stuk lager zijn (centrale verwarming is hiervan meestal de oorzaak). Een kantoorpand heeft een gemiddelde luchtvochtigheid van 40%. Hierdoor kan te veel vocht uit de huid verdampen, wat een trekkerig gevoel kan veroorzaken. Voor een goed werkklimaat is het aan te raden om je werkruimte regelmatig te ventileren en luchtbevochtigers te gebruiken (zoals waterbakjes aan de verwarming), zodat de luchtvochtigheid wordt verhoogd. Daarnaast kan het gebruik van een hydraterende toner helpen om een trekkerig gevoel van de huid te verminderen.

na het douchen gebruik ik een bodycrème, maar toch blijft mijn huid erg droog. hoe kan dat?

Het kan zijn dat je een bodycrème gebruikt die te weinig voedende of hydraterende ingrediënten bevat. Check daarom kritisch de ingrediëntlijst van het product. Let daarbij niet alleen op de ingrediënten, maar ook op de volgorde waarin de ingrediënten genoemd worden (hoe eerder genoemd, hoe hoger de concentratie). Maar niet alleen je bodycrème kan de oorzaak zijn van een droge huid. Kijk ook eens kritisch naar de ingrediënten van je doucheproducten! 

Zo reinig je een droge huid Zo reinig je een droge huid
Lees meer