Actieve houtskool: waarom dit ingrediënt een must is voor de vette huid

Reinig het gezicht tot diep in de poriën met Binchotan Houtskool

geactiveerde houtskool voor intensieve reiniging van je huid

_________ highlights _________

• Geactiveerde houtskool is een krachtige adsorbant van olie en reinigt de poriën diep.
• Houtskool onttrekt onzuiverheden aan de huid en is ideaal voor de onzuivere huid.


Houtskool en huidverzorging. Op het eerste gezicht lijkt het geen logische combinatie maar houtskool heeft wel degelijk een positieve werking op de huid!

Actieve houtskool - wat houdt dat in?

Houtskool is de (kool)stof die overblijft na het verhitten van materialen zoals turf, steenkool en hout. Wanneer wordt gesproken over ‘geactiveerd’ houtskool, betekent dit dat de houtskool is verhit naar extreem hoge temperaturen (tot wel 1000°C) en vervolgens heel snel weer is afgekoeld. Hierdoor ontstaan poriën (gaatjes) in de molecuul-structuur. Het resultaat is mineraalrijk, geactiveerd houtskool dat tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht kan adsorberen.

Adsorberen of absorberen?

Geactiveerd houtskool is een negatief geladen stof met een enorm adsorberend vermogen; het trekt positief geladen stoffen (zoals gifstoffen en chemicaliën) gemakkelijk aan. Dit ‘magneeteffect’ verschilt van het ‘sponseffect’ dat plaatsvindt bij absorptie. Dankzij het enorme adsorberende vermogen kent geactiveerd houtskool vele toepassingen. Zo wordt het onder andere gebruikt in waterfilters om de hoeveelheid chloor in kraanwater te verminderen en heeft het een medische toepassing bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Geactiveerd houtskool wordt namelijk niet door het lichaam opgenomen, maar trekt chemicaliën en gifstoffen in het lichaam aan, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten.

Binchotan Houtskool in Dermalogica producten

Dermalogica gebruikt Geactiveerde Binchotan Houtskool, een speciale hoge-kwaliteit houtskool gemaakt van hout van Japanse Ubame Eik. Dit type houtskool wordt "geactiveerd" door een eeuwenoud proces van extreme verhitting en snelle afkoeling, dat zorgt voor miljoenen microscopische poriën in de houtskool die ideaal zijn voor het onttrekken van onzuiverheden aan de huid. Houtskool wordt dan ook vaak ingezet in zuiverende skincare zoals het Charcoal Rescue Masque en de nieuwe Active Clay Cleanser. Geformuleerd met geactiveerde Binchotan Houtskool – adsorbeert deze het teveel aan olie en onzuiverheden in je poriën, waardoor de huid gezuiverd wordt zonder de natuurlijke vochtbarrière aan te tasten.

PRO TIP! Houtskool zuivert de poriën ook van luchtvervuiling - bijvoorbeeld met  Daily Superfoliant

Reinig het gezicht tot diep in de poriën met Binchotan Houtskool

Dit krachtige ontgiftende ingrediënt is veel meer dan het lijkt. In tegenstelling tot de houtskool zoals de meeste van ons die kennen, is geactiveerde houtkool een gecarboniseerd, mineraalrijk materiaal dat wel meer dan 1000 keer zijn gewicht kan adsorberen aan positief geladen deeltjes. Je leest het goed adsorberen, niet absorberen; zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is houtskool negatief geladen, en trekt het dus positief geladen deeltjes aan, zoals vervuiling, talgbultjes en olie in de huid.

Kan iedereen een gezichtsreiniger met houtskool gebruiken?

Geactiveerde houtskool kan door zijn adsorberende eigenschap iedere huid diep reinigen. Wel is het afhankelijk van je huidconditie welke cleanser het beste bij je past. Weet je niet wat je moet doen tegen een vette huid en onzuiverheden? Dan is een cleanser met houtskool een absolute aanrader! Zorg er echter wel voor dat het een cleanser is die de lipide barrière van de huid intact laat en het microbioom van je huid in balans brengt.

PRO TIP! Heb je een vette huid? Gebruik dan een cleanser die tegelijkertijd overtollige talg verwijdert én het microbioom van je huid in balans brengen zoals met Active Clay Cleanser

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over wat past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.