Waardoor ontstaat een vette huid?

De invloed van externe factoren op het stimuleren van de talgproductie

huidverzorging vette huid

_________ highlights _________

• Er zijn vier belangrijke oorzaken bij het ontstaan van onzuiverheden bij tieners •
• Ontdek 5 snelle tips om onzuiverheden te voorkomen. •


Blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, make-up en dehydratatie kunnen onzuiverheden, acne littekens en een vette huid verergeren. We leggen je hieronder uit waarom:

invloed van zon op de huid

De invloed van de zon op een vette, onzuivere huid

UV-straling zorgt ervoor dat de huid gedehydrateerd raakt, waardoor deze overmatig talg gaat produceren. Resultaat? Een nog vettere, glimmende huid. UVB-stralen kunnen zonverbranding veroorzaken wat weer op zijn beurt kan resulteren in het afschilferen van de huid. Hierbij komen extra dode huidcellen vrij. Een teveel aan talg en dode huidcellen zijn de twee grootste factoren die bijdragen aan het ontstaan van onzuiverheden. Samen verstoppen ze de follikels (poriën), waardoor de kans groter wordt dat ze uitbreken.

PRO Tip! Breng dagelijks een moisturizer aan met SPF om je vette huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen zoals bijvoorbeeld Clearing Defense SPF30 of Oil Free Matte SPF30.

Als je acnelittekens hebt, kan de zon deze donkerder en meer opvallend maken, omdat littekenweefsel zeer gevoelig is voor zonlicht. Het verkleuren van een litteken is de manier waarop de huid zichzelf beschermt tegen verdere schade.

PRO Tip! Ga langs bij een Dermalogica huidexpert voor een gepersonaliseerd behandelplan.


luchtvervuiling en vrij radicalen

Luchtvervuiling verhoogt de talgproductie

Research heeft aangetoond dat mensen die leven in gebieden met meer luchtvervuiling een hogere talgproductie hebben dan mensen uit andere gebieden. De vrije radicalen die geactiveerd worden door luchtvervuiling kunnen de huidbarrière verzwakken, waardoor de vette glans en ontstekingen alleen maar beter zichtbaar worden. Fijnstof dringt in de huid en zorgt voor dehydratatie, waardoor de huid meer talg gaat produceren. Resultaat? Hetzelfde verhaal als hierboven: een nóg vettere huid.

PRO Tip! Zorg dagelijks voor een goede (dubbele) reiniging van de huid om je huid te ontdoen van vuil zoals met Active Clay Cleanser of Clearing Skin Wash.Gebruik daarnaast een moisturizer met SPF wat de huid beschermt tegen luchtvervuiling en vrije radicalen zoals Clearing Defense SPF30 of Prisma Protect SPF30.


comedogene ingredienten in make-up

Comedogene make-up verstopt de huid

Je bent vast wel eens vergeten om na een avondje stappen je make-up eraf te halen. Hoewel het onschuldig lijkt om een nachtje met je make-up op te slapen of de volgende ochtend zelfs een nieuwe laag hierover aan te zetten – draagt dit bij aan het ontstaan van wat dermatologen omschrijven als ‘’acne cosmetica’’, ofwel onzuiverheden veroorzaakt door make-up gebruik. Daarnaast is het ook belangrijk om eens goed te kijken naar de producten die je gebruikt. Make-up die comedogene ingrediënten bevatten kun je beter vermijden. Deze stoffen worden vaak gebruikt in make-up en huidverzorgingsproducten, maar kunnen de huid enorm uitdrogen en dragen niet bij aan de gezondheid van de huid. Een lijst met ingrediënten die je beter kunt vermijden vind je hier. Symptomen waaraan je acne cosmetica kunt herkennen zijn kleine bultjes of whiteheads die voorkomen op wangen, kin, rond de mond en op het voorhoofd.

PRO Tip! Zorg dagelijks zowel ’s ochtends als ‘s avonds voor een (dubbele) reiniging van het gezicht en ga niet met make-up op slapen om verstoppingen te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld PreCleanse en vervolg met Active Clay Cleanser.


dehydratatie

Dehydratie (vochtverlies) van de huid zet je talgklieren aan het werk

Dehydratie (vochtverlies) van de huid wordt niet alleen veroorzaakt door UV-stralen en luchtvervuiling, het wordt ook veroorzaakt door levensstijlgewoonten zoals te vaak je huid scrubben en het nemen van warme douches. Deze gewoonten kunnen de natuurlijke buitenlaag van de huid aantasten, waardoor de talgklieren harder gaan werken. Resultaat? Meer glans!

PRO Tip! Drink dagelijks 2 liter water om voldoende gehydrateerd te blijven en gebruik geen huidverzorgingsproducten die de huidbarrière kunnen strippen of huiddrogen. Gebruik een hydraterende moisturizer met SPF om dehydratie door de zon tegen te gaan zoals Clearing Defense SPF30 of Oil Free Matte SPF30.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.