Deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid

Herken essentiële ingrediënten in huidverzorging op de productverpakking

Deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid


Bij Dermalogica staat de gezondheid van de huid centraal en daarom zitten onze producten altijd bomvol ingrediënten, de één nog mooier dan de ander. Maar als deze ingrediënten nu in hun gewone benaming als vitamine A of C zouden staan dan zou het toch echt een stuk gemakkelijker te herkennen zijn voor de meesten van ons. In deze blog gaan we daarom kijken naar de mooiste ingrediënten voor een gezonde huid, wat ze doen voor je huid en vooral hoe jij ze kunt herkennen op de ingrediëntenlijst op de verpakking!

Herken de beste ingrediënten in huidverzorging

Hyaluronzuur

Omdat deze meeste huiden met ons klimaat gedehydrateerd zijn is het nummer 1 ingrediënt waarnaar je op zoek kunt gaan Hyaluronzuur. Bij Dermalogica gebruiken we verschillende soorten hyaluronzuur zoals bijvoorbeeld Sodium hyaluronate, die zorgt voor hydratatie vanaf de onderste huidlagen. Sodium hyaluronate crosspolymer is moleculair groter waardoor het als het ware een hydraterend net op de huid legt voor langdurige hydratatie. Hydrolyzed Sodium Hyaluronateis is dan weer moleculair kleiner voor een makkelijkere opname onderin de huid. Heel vaak gebruiken we een Hyaluronzuurmix van verschillende moleculaire groottes zodat we een optimale vochtbalans in de huid kunnen garanderen. Hyaluronzuur kun je terugvinden in bijvoorbeeld Skin Hydrating Booster en Skin Hydrating Masque.

Retinol

Huidveroudering is de grootste bezorgdheid van de meeste mensen. Wil jij dit ook aanpakken? Ga dan op zoek naar Retinol (zoals in Overnight Retinol Repair) of andere vormen van vitamine A zoals Retinyl Palmitate of Retinyl Propionate. Beide laatstgenoemde vormen zijn wat mildere vormen en zijn daardoor ook geschikt voor een gevoelige huid. Vitamine A stimuleert de collageenaanmaak, verfijnt de huidtextuur en maakt daarmee de huid stevig en zacht. Vitamine A is terug te vinden in o.a. Multivitamin Power Recovery® Masque en Multivitamin Power Serum.

Vitamine C

Vitamine C heeft vele voordelen: van verstevigend, tot verhelderend, tot beschermend: het is van alle markten thuis. Herkennen ervan op de verpakking is een stuk lastiger, dit komt omdat traditionele vitamine C (Ascorbic Acid) erg onstabiel is en daarom vaak andere stabielere vormen worden gebruikt. Kijk op onze verpakkingen dan eens uit naar namen zoals: Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucoside, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate en Aminopropyl Ascorbyl Phosphate. Vitamine C is niet alleen terug te vinden in Dermalogica’s ultrastabiele Biolumin-C Serum maar ook in bijvoorbeeld Antioxidant hydramist en Skin Smoothing Cream.

Niacinamide (vitamine B3)

Naast vitamine A en C is Niacinamide onze favoriet vanwege de enorme veelzijdigheid. Het werkt talgregulerend, vermindert pigmentvlekken en is ook nog eens een krachtige antioxidant. Het is een veelgeziene gast in onze Active Clearing en Powerbright lijn en zelfs in enkele Age Smart (Daily Superfoliant) en Skin Health producten (Stress Positive Eye Lift) kom je Niacinamide tegen. En wat een heerlijkheid: je kunt dit ingrediënt gewoon terugvinden onder de naam Niacinamide!

Salicylzuur (BHA)

Net als Niacinamide is Salicylzuur fantastisch voor de onzuivere huid, onder andere vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Dit Beta Hydroxyzuur (BHA) is mooi voor het verminderen van puistjes en verstopte poriën en zorgt ervoor dat de celvernieuwing van je huid een boost krijgt. Je herkent Salicylzuur door zijn Engelse benaming Salicylic Acid. Salicylzuur is terug te vinden in bijvoorbeeld Daily Microfoliant.

Melkzuur (AHA)

Melkzuur is ons favoriete alpha hydroxyzuur (AHA) vanwege de hydraterende en verhelderende eigenschappen. Melkzuur geeft de celvernieuwing een boost waardoor andere producten beter door de huid kunnen worden opgenomen. Ga op zoek naar Lactic Acid op de verpakking. Rapid Reveal Peel bevat naast Melkzuur ook Vitamine E.

Peptides

Naast Retinol zijn peptides ook enorm populair om huidveroudering te adresseren. Deze cel communicerende ingrediënten triggeren bepaalde functies in de huid. Je kunt peptides inzetten voor tal van huidacties maar meest populair zijn natuurlijk de verstevigende peptides met hun actie op de collageensynthese zoals die in Power Rich. Hierdoor zullen ze op termijn de huid steviger en elastischer maken en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Ook zijn er peptides die de huid kalmeren of juist pigmentschade helpen verminderen en voorkomen zoals die in Pure Light SPF50. We gebruiken er bijna teveel om op te noemen maar gelukkig staat er altijd peptide achter de ingewikkelde benamingen! Een greep uit onze meest favoriete peptides: Arginine/Lysine polypeptide, Palmitoyl Tripeptide-5, Palmitoyl Oligopeptide en Palmitoyl Tetrapeptide-7, Olgipeptide-34 en Oligopeptide 51.

Vitamine E

Werkt herstellend en beschermt de huid als krachtige antioxidant. Ook werkt het perfect als conserveringsmiddel in cosmeticaformules. Dermalogica gebruikt Tocopherol en Tocopheryl Acetate wat een stabielere vorm van Tocopherol is. Vitamine E is in veel van Dermalogica’s producten terug te vinden, waaronder in Intensive Moisture Balance en Prisma Protect SPF30 .

Haver

Voor iedereen met een gevoelige huid een onmisbaar ingrediënt! Haver wordt al vanuit de oudheid gebruikt vanwege de intens verzachtende en herstellende eigenschappen. Het vermindert roodheid, jeuk en irritatie. Je kunt het tegenkomen met de benamingen: Avena Sativa en Colloidal Oatmeal. Haver vind je terug in de producten uit de UltraCalming lijn.

Kaolin en Bentoniet klei

Als je een vette huid hebt dan is klei een topper omdat dit diep reinigt en overtollig talg absorbeert. Daarom gebruiken we onder andere Kaolin Klei, een diepzuiverende, mineraalrijke witte kleisoort. Kaolin Klei vind je terug in Active Clay Cleanser en Blackhead Clearing Fizz Masque. Bentonite is een groene kleisoort die je ook in onze kleimaskers tegenkomt zoals in Sebum Clearing Masque.

Binchotan houtskool

Omdat luchtvervuiling een steeds grotere issue wordt voor de huid zijn we steeds op zoek naar manieren om de huid te ontdoen van luchtvervuilde deeltjes en deze extra tegen het milieu te beschermen. Een topper onder deze ingrediënten is geactiveerd Binchotan houtskool; dit is een zuivere witte houtskool soort wat in staat is (ultra)fijn stof, roetdeeltjes en andere viezigheid uit de lucht als een magneet uit de poriën te trekken. Je vindt dit op de ingrediëntenlijst onder de noemer Charcoal Powder en vind je in Dermalogica's producten terug in o.a. Daily Superfoliant en Active Clay Cleanser.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Deze kun je hier onderaan vinden. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator .

kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken? kan een gezichtsolie puistjes veroorzaken?
Lees meer
Wat is retinol? Wat is retinol?
Lees meer