De beste manier om je gezicht te reinigen

Als Dermalogica ergens veel verstand van heeft, dan is het van de huid. En als er één geheim is dat wij graag met je willen delen om de kwaliteit van je huid te verbeteren, dan is dat het volgende: het belang van een effectieve en dagelijkse reiniging.

Het verbaast ons nog steeds hoe weinig tijd mensen dagelijks besteden aan het reinigen van hun huid. Wist je dat het reinigen van de huid voor velen slechts 20 seconden duurt? Geloof ons dat die paar seconden weinig invloed hebben op vuil, oliën en het verwijderen van dode huidcellen, uitlaatgassen, longlasting cosmetica en zonbescherming.
Als we onze reinigingsroutine verwaarlozen, kunnen we een doffe, droge of ruwe huid krijgen. En bovendien vergroot een slechte reiniging de kans op verstoppingen en onzuiverheden, een gevoelige huid en zelfs huidveroudering.

Begin bij het begin: gebruik een reinigingsolie of -balsem
Om het meest optimale resultaat uit jouw reinigingsroutine te behalen, kun je het beste een twee-stappen reiniging gebruiken. Vandaar dat Dermalogica al jaren gebruik maakt van een dubbele reiniging. Door de dubbele reiniging blijft de huid gezond, schoon, glad en stralend. Ook eventuele andere huidverzorgingsproducten kunnen hierdoor beter doordringen en je krijgt de perfecte basis voor je make-up.

Voor de eerste reiniging raadt Dermalogica aan om een reinigingsolie of –balsem te gebruiken. Gebruik een olie wanneer je een gecombineerde tot vette huid hebt. Een balsem past het beste bij een normale, vochtarme of droge huid. Wanneer je veel reist kun je het beste kiezen voor de balsem, omdat dit een handige en meer reisvriendelijke optie is.

Door gebruik te maken van een reinigingsolie of –balsem ben je in staat om al het vuil te verwijderen dat zich op je huidoppervlak bevindt. Het is belangrijk om een paar seconden extra te besteden aan het inmasseren van de reiniging op je hele gezicht. Zorg ervoor dat je tijdens het inmasseren tot je haarlijn gaat. Werk vervolgens van boven naar beneden en pak je voorhoofd, neus, kin en kaak mee.
Vergeet ook zeker niet je nek en de achterkant van je oren mee te nemen! PreCleanse zal de hardnekkige mascara en lippenstift verwijderen zonder sporen na te laten.

Voeg daarna voldoende lauw water toe, zodat het product verandert in een melkachtige textuur. Verwijder de reiniging door de huid af te spoelen en je zult zien dat al het vuil is meegenomen.

De eerste reiniging met een olie of balsem zorgt ervoor dat de tweede reiniging, met een cleanser naar keuze, tot zijn volle potentie op de huid kan werken. Je huid zal hierdoor ultra schoon aanvoelen. Het fijne aan dit soort producten is dat het buitengewoon goed werkt om hardnekkige producten zoals lippenstift, foundation op oliebasis, waterproof mascara en zonbescherming te verwijderen.

PreCleanse versus PreCleanse Balm


FABEL: Reinigingsoliën zorgen voor onzuiverheden

Heb je een vettige huid? Wees dan niet bang om reinigingsproducten met
olie te gebruiken. Reinigingsolie
werkt namelijk vanuit het principe ‘soort zoekt soort’. De olie
in het product trekt de olie van het huidoppervlak juist aan,
dat vervolgens weer verwijderd wordt door de cleanser.


Tweede reiniging: welk product voor jouw huid?
Kies de reiniging die het beste past bij jouw huidtype, de huid niet uitdroogt en pH neutraal is (het product bevat geen zeep):

 • HEB JE EEN VETTE HUID?
  Dan kun je het beste kiezen voor een reiniging met een sterkere oppervlakte-actieve stof (ontvettingsmiddel) die de huid niet geheel ontdoet van de huideigen oliën. Dit soort cleansers zijn vaak op klei- en gelbasis. 
 • HEB JE EEN VOCHTARME HUID?
  Dan is het aan te raden om een mildere reiniging te gebruiken met een minder oppervlakte-actieve stof. Zoek een melkachtige, romige reiniger.
 • HEB JE EEN GECOMBINEERDE HUID?
  Hiervoor zit de ideale reiniging in het midden van het oppervlakte-actieve assortiment en kan het een lichte melkachtige cleanser of een gel zijn.
 • HEB JE EEN GEVOELIGE HUID?
  Dan is het verstandig om te zorgen dat je reiniging geen bekende huid irriterende middelen bevat, zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen. Kies liever voor een reiniging met kalmerende, ontstekingsremmende en rustgevende ingrediënten. Voor mensen met een zeer gevoelige huid, die zelfs van water kan irriteren, is het aan te raden om een watervrije cleanser te kiezen, die met enkel een doekje verwijderd kan worden. Over het algemeen zijn dit reinigers met een melkachtige of gel consistentie.
  Ook hier is het van belang dat je je gehele gezicht masseert en de reiniger afspoelt met lauw water (niet te warm, niet te koud), zodat je huid niet gevoelig wordt. Het is heel belangrijk om het reinigingsproduct volledig van je gezicht af te halen.

Ingrediënten en producten om te vermijden

 • Zeep
 • SD alcohol 
 • Kunstmatige geurstoffen (zoals parfum) 
 • Minerale olie 
 • Elk product dat niet kan garanderen dat het niet-comedogeen is
top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip top 4 skincare tips voor op vakantie of stedentrip
Lees meer