Kun je retinol met salicylzuur combineren?

Kun je producten met retinol combineren met een beta hydroxyzuur (BHA) oftewel salicylzuur zonder irritatie te veroorzaken?

retinol_salicylzuur

highlights

• Retinol helpt vroegtijdige huidveroudering te verminderen terwijl salicylzuur onzuiverheden tegen gaat, maar tegelijktijdig gebruik kan irritatie veroorzaken.• 
• De waarheid is, je kunt ze samen gebruiken, als je de juiste producten gebruikt en de #protips van onze huidexpert opvolgt.• 


Yes! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan je retinol combineren met salicylzuur om onzuiverheden én vroegtijdige huidveroudering te verminderen zonder irritatie te veroorzaken. Maar ga voorzichtig te werk wanneer je een leave-on product gebruikt. 

retinol vs. salicylzuur

als je te maken hebt met de ups en downs van volwassen acne, wil je waarschijnlijk de beste ingrediënten hebben in jouw skincare regime. Retinol is hét gouden ingrediënt om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, terwijl salicylzuur een van de grote vijanden is van acné, puistjes en onzuiverheden. In theorie is dit duo dan ook alles wat je nodig hebt om volwassen acne te verslaan, maar in de praktijk is gebleken dat de traditionele retinol- en salicylzuurformules de huid kunnen irriteren wanneer ze gecombineerd worden. Hierdoor worden de ingrediënten vaak op verschillende tijden van de dag aangebracht of wordt het ene ingrediënt opgeofferd voor het andere. 

hoe retinol op de huid werkt

Retinol werkt door in de huid te dringen en te communiceren met celreceptoren om zo huidvernieuwing te stimuleren en celvernieuwing te verhogen. Dit helpt zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen.

hoe salicylzuur op de huid werkt

Salicylzuur exfolieert de huid en zuivert de poriën. Het is een vet oplosbare beta hydroxyzuur (BHA) die diep in de poriën dringt om zo opgehoopte talg en dode huidcellen op te lossen.

hoe combineer je retinol en salicylzuur?

Traditionele retinol formules kunnen extreem onstabiel zijn: ze breken af bij blootstelling aan licht. Bovendien combineren ze niet goed met salicylzuur op de huid omdat het effect te sterk kan zijn (denk aan roodheid, droogheid en schilfering). Om dit probleem te omzeilen raden de meeste huidexperts aan om overdag salicylzuur te gebruiken en s’ nachts retinol, maar met de nieuwe Retinol Clearing Oil van Dermalogica hebben we de oplossing!

pak vroegtijdige huidveroudering + onzuiverheden aan

Retinol Clearing Oil is een verzorgende olie die de voordelen van zowel retinol als salicylzuur combineert zonder irriterend te zijn. De olie bootst huidlipiden na, waardoor de actieve stoffen dieper in de huid penetreren en vocht wordt vastgehouden. Dit maakt het de Retinol Clearing Oil perfect voor de onzuivere volwassen huid welke gevoelig is voor droogheid en gevoeligheid.

PROTIP! Je kunt natuurlijk ook retinol en salicylzuur apart gebruiken. Als je voor deze optie kiest, probeer ze dan op verschillende tijdstippen te gebruiken. Gebruik s’ ochtends salicylzuur, zoals Daily Resurfacer en ’s avonds retinol, bijvoorbeeld Overnight Retinol Repair. Als je een gevoelige huid hebt gebruik je deze producten afwisselend per dag of breng je het gebruik van salicylzuur terug naar eens per week.

Last but not least: retinol en salicylzuur maken beide de huid gevoeliger voor de zon, dus draag altijd een SPF! Heb je het idee dat jouw spf te veel warmte genereerd op je huid (als je bijvoorbeeld een branderig gevoel voelt), schakel dan over naar een fysische SPF zoals Invisible Physical Defense SPF30.

weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Dermalogica’s Face Mapping® huidanalyse achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kunt kiezen. Onderga de Face Mapping huidanalyse digitaal met de Face Mapping app. Klik hier voor de app. Of ga langs bij één van onze Dermalogica huidexperts voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. Onze huidexperts zijn getraind om jouw huid zone voor zone te analyseren en op basis daarvan een gepersonaliseerd behandel- en productadvies te geven. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze hier storelocator.

deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid deze ingrediënten in skincare producten zijn goed voor je huid
Lees meer
Wat is retinol en wat doet het voor je huid? Wat is retinol en wat doet het voor je huid?
Lees meer