Behandelen gevoelige huid

gevoelige huid behandelen

Mensen met een genetisch bepaalde gevoeligheid, maar ook voor diegenen met een gevoelig geworden huid moeten extra opletten met de verzorging van hun huid. Hierbij geldt 'Less is more'. Hier volgen enkele tips voor de gevoelige huid:

  • Gebruik lauw water voor het reinigen van je huid en een speciaal reinigingsmiddel voor de gevoelige huid zonder alcohol
  • Als de huid erg gevoelig is, zelfs voor water, gebruik dan bij het reinigen de sponge cloth, een super zacht doekje dat vochtig wordt gemaakt.
  • Behandel de huid voorzichtig. Breng producten aan met zachte, opgaande bewegingen en ga niet hard wrijven of schuren.
  • Vraag een professionele schoonheidsspecialist naar een speciale verzorging voor een gevoelige huid. Producten die de huid verzachten, kalmeren en roodheid verminderen.
  • Wees voorzichtig met exfoliëren (scrubben). Vraag een professionele schoonheidsspecialist of exfoliëren voor jouw huid geschikt is.
  • Gebruik iedere dag een moisturizer die de huid beschermt tegen irriterende stoffen van buitenaf. Bijvoorbeeld met de volgende ingrediënten:

- Teunisbloemolie
- Karitéboter
- Vitamine E
- Havermout

oorzaken gevoelige huid

Let op dat er een verschil zit in een genetisch bepaalde gevoelige huid en een gevoelig geworden huid. Een huidexpert kan je helpen bepalen in welke categorie jouw huid valt, al is dit vaak niet op het eerste gezicht vast te stellen. Wil je meer weten over het verschil tussen een genetisch gevoelige huid en een gevoelig geworden huid? Dit artikel legt het je uit. 

Tip: Dermalogica's UltraCalming™ productlijn is speciaal geformuleerd voor mensen met een gevoelige huid. Deze producten bevatten ingrediënten zoals Haver, Gember, Rode Berenklauw en Bisabolol. Deze ingrediënten maken deel uit van het UltraCalming™ complex: Dermalogica's eigen botanische mix.

Wat is rosacea en wat zijn de kenmerken? Wat is rosacea en wat zijn de kenmerken?
Lees meer
Wat is eczeem? Wat is eczeem?
Lees meer