4 tekenen van vermoeidheid op de huid – én hoe je dit oplost

Hierdoor ontstaan die donkere kringen en wallen dus onder je ogen..

4 tekenen van slaaptekort op de huid

_________ highlights _________

• Voorkom slaaptekort in plaats van het te verbergen met concealer of make-up. •
• Donkere kringen, zwelling, fijne lijntjes en een doffe, futloze huid zijn tekenen van slaaptekort op de huid. •
• Zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft om de tekenen van vermoeidheid te minimaliseren. 


Als je ooit een slapeloze nacht hebt gehad, een nacht hebt doorgehaald of je wekker uit hebt gedrukt en jezelf afvroeg of je überhaupt geslapen had, dan heb je het vast ervaren: een vermoeide uitstraling. Maar er moe uitzien is slechts één van de gevolgen van te weinig slaap op ons lichaam – en onze huid.

Het is moeilijk om een vermoeide huid te verbergen. Dat is waarom we adviseren om een slaaptekort te voorkomen in plaats van om het te verbergen met concealer of andere make-up. Sterker nog: make-up kan het probleem zelfs verergeren en de huid beperken bij het herstel. Of je nu een chronisch slaaptekort hebt of slechts een slapeloze nacht: er zijn manieren om de tekenen van slaaptekort op de huid tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je er toch fris en fruitig uitziet overdag.

Donkere kringen onder je ogen

Hoewel je het misschien zou denken, is het niet zo dat donkere pigmentatie onder je ogen donkerder wordt wanneer je moe bent; het lijkt alleen donkerder omdat de huid gedehydrateerd is, wat zich uit in donkere kringen onder je ogen. Het is daarom niet zozeer belangrijk om donkere kringen onder de ogen te camoufleren, maar wel om voldoende water te drinken en een verhelderende crème aan te brengen zoals Dermalogica’s Stress Positive Eye Lift, die speciaal geformuleerd is om de huid rondom de ogen te verhelderen en te hydrateren.

Opgezwollen huid onder de ogen

Om gehydrateerd te blijven houdt een vermoeide huid vocht vast, wat leidt tot gezwollen ogen. Een koud kompres kan dan hulp bieden. Ook kanStress Positive Eye Lift helpen om de zwelling te verminderen en de huid te verhelderen.

Rimpels onder de ogen

Net zoals donkere kringen worden fijne lijntjes veroorzaakt door dehydratatie van de huid. Gebruik daarom zowel overdag als ‘s nachts een hoogwaardige, hydraterende moisturizer. Gebruik bijvoorbeeld Doffe, futloze huid

De opbouw van dode huidcellen wordt een groter probleem wanneer je lichaam ’s nachts te weinig tijd heeft om te herstellen en te vernieuwen. De oplossing? Exfoliatie! Door je huid te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en zorg je voor een stralende teint. Dermalogica’s Daily Microfoliant is een milde exfoliant die geschikt is voor alle huidcondities. De exfoliant verzacht en verheldert de huid.

Sound Sleep Cocoon App 

De Sound Sleep Cocoon App helpt je bij het verbeteren van de nachtrust. We hebben een speciale Sleep Sound binaural beat-track ontwikkeld om je geest te ontspannen en je voor te bereiden op een diepe, rustige slaap. Daarnaast kun je in de app rustgevende slaaptips vinden.

Weet jij wat jouw huid nodig heeft?

Doe de gratis digitale Face Mapping® huidanalyse

Ontdek wat jouw beste match is aan de hand van een gratis Face Mapping® huidanalyse. Aan de hand van een deze digitale huidanalyse kun je bepalen wat iedere zone van jouw huid nodig heeft en welk product hierbij past.

Liever huidadvies van één van onze Dermalogica huidexperts?

Wil je graag advies krijgen over welk masker past bij jouw huidconditie? Ga dan langs voor een persoonlijk huidadvies bij een van onze huidexperts. Aan de hand van jouw huidconditie en -type vertellen zij welk product het beste bij jouw huid past. Vind een Dermalogica huidexpert bij jou in de buurt via onze storelocator.