Een huid in topconditie

Effecten sport op je huid

Drie voordelen van sporten voor je huid

Veel mensen sporten voor een betere conditie of een strakker lijf. Maar wist je dat lichamelijke inspanning ook een positieve invloed heeft op je huid? Dit zijn de drie voordelige effecten van sporten op je huid

  1. Betere doorbloeding: sporten stimuleert de doorbloeding, waardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen verbetert. Je huid blijft hierdoor strakker en steviger.
  2. Zuivere huid: zweten zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Zweetdruppels duwen als het ware de opgehoopte afvalstoffen in de huid naar buiten. Hierdoor gaat je huid glanzen, krijg je een gezonde glow en kunnen onzuiverheden verminderen. Regelmatig sporten kan zelfs de acne huid verbeteren!
  3. Spierontspannend: een work-out heeft na afloop een ontspannende werking op je spieren. Dit geldt niet alleen voor de spieren in je lichaam, maar ook voor de spieren in je gezicht. Doordat er minder spanning op je gezichtsspieren staat, kunnen expressielijnen in je gezicht verzachten.

 

Huid verzorgen na het sporten

Na een flinke work-out is het heerlijk om onder de douche te stappen en van je favoriete producten te genieten. Dermalogica zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken hoeft te raken op jouw favorieten! Je kunt de producten uit de Body Therapy productlijn mixen en matchen, zodat iedere douchebeurt een unieke beleving wordt.

  • Romige douchesensatie: meng de Stress Relief Treatment Oil met de Conditioning Body Wash. Dit zorgt voor een romige douche-ervaring en een superschoon gevoel op je huid! Bijkomend voordeel: insmeren met een bodycrème is niet nodig vanwege de voedende werking van de olie.
  • Aromatische scrub: meng de Stress Relief Treatment Oil met de Hydro-Active Mineral Salts. Geniet van de heerlijke aromatische geuren en ervaar een ultrazachte en gladde huid na het douchen!
  • Verzachten & conditioneren: smeer jezelf na je douche of bad in met Body Hydrating Cream. Dit 2-in-1 product hydrateert de huid en werkt door de aanwezigheid van fruitzuren tegelijkertijd als milde exfoliant.
  • Voetenverwennerij: vul een teiltje met warm water en Hydro-Active Mineral Salts. Zodra de zouten oplossen, worden oliën geactiveerd en doen enzymen hun werk. Zachte en verzorgde voeten zijn het resultaat!