baardgroei scheren: do's en don’ts

Tips bij het scheren van de baardgroei

Voor een glad scheerresultaat en een mooie- en gezonde huid is meer nodig dan alleen een mes dat over de huid glijdt. Wij geven je een aantal tips over een goede voorbereiding van de huid (pre-shave), de juiste scheerproducten (shave) en de juiste nabehandeling voor een super glad scheerresultaat (after-shave).

  • Gebruik een scherp en schoon mes
  • Scheer jezelf na het douchen, dan zijn haren en huid zachter.
  • Let op de haargroeirichting: om te weten hoe die loopt kun je een paar opeenvolgende dagen na het scheren met je hand over de baardgroei gaan. Scheer altijd met de haargroei mee, anders kunnen de haren ingroeien.
  • Scheer met de juiste druk en met een vaste en vloeiende beweging in banen van een paar centimeter. Te hard drukken geeft geen gladder scheerresultaat maar eerder irritatie.
  • Spoel het mes na iedere scheerbaan met heet water af.

Scheren tegen de haargroeirichting in?

Bij een zware, stugge baardgroei kun je eventueel tegen de haargroeirichting in scheren. Doe dit pas nadat je eerst met de haargroeirichting mee hebt geschoren. Korte haren hebben namelijk minder snel de neiging in te groeien! Breng wel opnieuw het scheerproduct aan voordat je voor de tweede keer gaat scheren.

Kies de juiste scheerproducten

Naast een juiste manier van scheren is het belangrijk om producten te gebruiken die de huid niet irriteren of uitdrogen. Wat kun je beter niet doen?

  • Gebruik geen alkalische zepen zoals scheerzepen, die drogen de huid uit.
  • Gebruik geen eau de toilette op je gezicht, dit kan de huid irriteren
  • Gebruik geen after-shave producten met alcohol, want die tasten het beschermende laagje van de huid aan en kunnen irritatie geven.

Voor een optimale verzorging is het belangrijk om scheerproducten te gebruiken die mild zijn voor de huid en de huid en niet uitdrogen of irriteren. Dermalogica heeft een speciale productlijn Shave in haar assortiment. Deze producten bevatten ingrediënten zoals Hyaluronzuur (hydraterend), Gistextract (herstellend) Menthol en Aloë Vera (verfrissend). Vraag jouw dermalogica huidexpert naar de producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid!