Oplossingen huidveroudering

Dermalogica gelooft niet in anti-rimpelproducten maar in het aanpakken van de drie veroorzakers van huidveroudering. Daarom focust Dermalogica zich op de drie processen die huidveroudering veroorzaken en op het stopzetten of vertragen van deze processen.

De oorzaken van huidveroudering

De drie veroorzakers van huidveroudering zijn:

  • Vrije radicalen
  • Enzymen die wondheling stimuleren
  • Versuikering

 

Huidveroudering tegengaan

Er zijn meerdere mogelijkheden om de drie veroorzakers van huidveroudering aan te pakken, die hieronder worden beschreven. 

1. Het gebruik van antioxidanten (oplossing tegen vrije radicalen)
Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. Daarom gebruikt Dermalogica in haar producten krachtige antioxidanten, zoals polyfenolen, vitamines en mineralen. Om de werking van deze antioxidanten te versterken, maakt Dermalogica in sommige producten gebruik van de unieke Liposomen Technologie, waarbij antioxidanten worden ingekapseld en dieper in de huid kunnen doordringen.

2. Het gebruik van anti-enzymentechnologie (oplossing tegen enzymen die wondheling stimuleren)
Om de afbraak van proteïnen tegen te gaan, heeft Dermalogica een anti-enzymentechnologie ontwikkeld. Hierdoor kan over-activatie van de wondhelingenzymen worden tegengegaan. Belangrijke ingrediënten hierbij zijn Peptides, Soja, Witte Thee en Vitamine A (Retinol).

3. Het gebruik van suikervalpeptides (oplossing tegen versuikering)
Om te voorkomen dat ons collageen gaat verkleven, worden bepaalde peptides gebruikt als suikerval om versuikering tegen te gaan. Deze suikerval is een zeer unieke technologie, speciaal door Dermalogica ontwikkeld. Het werkt als een soort 'val' voor suikers. Wanneer we suiker consumeren, gaan de suikers zich hechten aan de peptides in plaats van het collageen. Hierdoor wordt meer collageen behouden en kunnen we huidveroudering tegengaan.