Huidtype versus huidconditie

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Iedere dag wordt dit orgaan blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk om jouw huid de juiste verzorging te bieden. Om te weten wat jouw huid op dit moment nodig heeft, is het belangrijk je huidtype en huidconditie te kennen.

Huidtype

Een huidtype is genetisch bepaald en kan worden vastgesteld aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid. Een hyperactieve talgklier zorgt bijvoorbeeld voor een vette huid en een traag werkende talgklier zorgt voor een droge huid. De reactiviteit van de huid, activiteit van haarvaatjes en gevoeligheid kunnen ook genetisch bepaald zijn. Een huidtype kan niet worden veranderd, maar wel in balans worden gebracht. Wil je weten welke huidtypes er zijn? Lees hier meer over de verschillende huidtypes.

Huidconditie

Een huidconditie wordt veroorzaakt door in- en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-stralen. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen tot verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen. Welke huidcondities zijn er mogelijk? Lees hier meer over de verschillende huidcondities.