Oorzaken van acne

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de vorming van acne. De belangrijkste oorzaken van acne zijn:

  • Een teveel aan talg (overmatige talgproductie)
  • Opeenhoping van dode huidcellen
  • Leefstijl: stress, ongezonde voeding
  • Erfelijke aanleg


Oorzaken van Acne: fabels en feiten

Er doen heel wat fabeltjes doen de ronde als het om onzuiverheden gaat. Je leest ze hier onder. 

Fabel: een comedoon (mee-eter) is vuil in een porie
Dit is niet waar. Mee-eters, ook wel bekend als open comedonen, zijn verstopte poriën waarbij de opgehoopte talg in aanraking met zuurstof komt. Dan ontstaat oxidatie waardoor de witte talg zwart wordt (net zoals een appel die bruin wordt als u die opensnijdt).

Fabel & feit: suiker veroorzaakt onzuiverheden
Dit is niet helemaal waar. Suiker en geraffineerde voedingsmiddelen veroorzaken geen onzuiverheden maar ze zijn er wel een prima voedingsbodem voor, omdat ze de talgproductie stimuleren. Vraag jouw schoonheidsspecialist of de oorzaak van je verhoogde talgproductie bij bepaalde voedingsmiddelen ligt.

Fabel: zonnebrandcrèmes veroorzaken puistjes
Dit is niet waar. Vraag jouw Dermalogica huidexpert naar de nieuwe zonbeschermende producten met formules die beschermen, verzorgen, vetvrij zijn en het ontstaan van deze bacterie voorkomen.

Feit: wasverzachters kunnen acne veroorzaken
Dit is waar: je kunt beter geen wasverzachter gebruiken voor handdoeken, kussenslopen en hoeslakens. Ze bevatten veel rundvet en geurstoffen en die sluiten de huid af!

 

Behandelen van acne

Samen met jouw Dermalogica huidexpert kun je acne en verstoppingen onder controle houden. Met behulp van Face Mapping®, een huidanalyse zone per zone, kan de skin therapist de juiste producten adviseren die de talgproductie in balans brengen, de acne-bacterie doden, het vernieuwingsproces van de huid stimuleren zodat verstoppingen worden voorkomen en de huid kalmeren en ontstekingen verminderen.

Dermalogica heeft twee productlijnen ontwikkeld die speciaal gericht zijn op de behandeling en het voorkomen van acne. De MediBac Clearing™ productlijn is geschikt voor acne bij volwassenen en de Clear Start™ productlijn is speciaal ontwikkeld voor de jeugd die last heeft van acne.