Oorzaken droge huid

Oorzaken droge huid

Een (extreem) droge huid kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken zijn natuurlijk, maar vaak valt er ook wat aan te doen door middel van een aanpassing in de leefstijl of met de juiste producten. Hieronder hebben wij verschillende oorzaken van een droge huid voor je op een rijtje gezet:

  • Het natuurlijke verouderingsproces: wanneer we ouder worden loopt de talgproductie terug, waardoor de huid droger wordt. De doorbloeding van de huid wordt minder, en daardoor ook de aanmaak van talg.
  • Vetvrij eten: De trend van vetvrij of weinig vet diëten ontzegt ons lichaam huidvriendelijke essentiële vetzuren. Deze zijn belangrijk voor een gezond en goed functionerend lichaam. Ze zijn nodig om zuurstof via het bloed te vervoeren en ze voorkomen voortijdige veroudering, vochtverlies uit de cellen en uit de huid, het droog worden van de huid en ze houden de huid soepel, goed gehydrateerd en gezond.
  • Invloeden van buitenaf: luchtvochtigheid, blootstelling UV-stralen, weersomstandigheden
  • Leefstijl: wel/niet gebruik van SPF, gezond eten, roken, stress, beweging
  • Scheren met botte mesjes en zonder een beschermend product: dit verzwakt de beschermlaag van de huid.

 

Behandelingen droge huid

Heb jij last van een droge huid, of is jouw huid eerder vochtarm? Bezoek jouw Dermalogica huidexpert voor een gratis Face Mapping en huidadvies. Die kan je adviseren over de meest geschikte producten voor jouw huid, zodat jij kunt streven naar een gezonde en mooie huid!