Professionele exfoliatie

Waarom exfoliëren?

Een exfoliërende behandeling is een geweldige manier om je huid te vernieuwen, te verhelderen en te verzachten. Ook fijne lijntjes en pigmentvlekken worden hierdoor verminderd, terwijl de elasticiteit van de huid wordt verbeterd.

Hoe verloopt een professionele exfoliatie behandeling?

Professionele behandelingen starten altijd met een dubbele reiniging om alle sporen van talg, vuil, make-up en dergelijke te verwijderen. Vervolgens gaat de schoonheidsspecialist van Dermalogica de huid analyseren en wordt gekozen voor een mechanische of chemische exfoliant, soms zelfs voor beide om het gewenste resultaat te bereiken. Als je huid branderig of onprettig aanvoelt tijdens de behandeling, moet je dat de schoonheidsspecialist onmiddellijk melden.

Na de exfoliatie behandeling

Exfoliërende behandelingen en vooral die met fruitzuren verhogen de gevoeligheid voor zon en licht met 13 tot 50%.  Het is daarom een must dat na een dergelijke behandeling een moisturizer met een SPF wordt aangebracht en die moet je vervolgens ook iedere dag gebruiken. De schoonheidsspecialist zal je producten aanraden voor thuisgebruik om het resultaat van de behandeling vast te houden.

Vragen over exfoliatie?

Heb je nog vragen over exfoliatie? Bekijk de meest gestelde vragen in onze vraag & antwoord blog!