Oorzaken gevoelige huid

Een gevoelig huidtype is erfelijk (genetisch) bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huid, zoals in Scandinavië en Groot-Brittannië. Een gevoelige huid heeft minder pigment. Bovendien is de epidermis, het bovenste huidlaagje, dunner.

Symptomen gevoelige huid

Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. De symptomen van een erfelijk bepaalde (huidtype gevoelig) of een gevoelig geworden huid (huidconditie gevoelig) zijn vrijwel hetzelfde:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Branderigheid / prikken
  • Blozen
  • Snel geïrriteerd

In de meeste gevallen is een gevoelige huid op het eerste gezicht moeilijk te bepalen, omdat het diep in de huid ontstaat. Ook de mate van gevoeligheid varieert, want die wordt mede beïnvloed door wisseling in temperatuur door bijvoorbeeld airconditioning en verwarming, en door weersomstandigheden.

Behandelen gevoelige huid

Voor een juiste verzorging en behandeling van een gevoelige huid, is het belangrijk te weten of het gaat om een erfelijk bepaalde gevoelige huid (huidtype) of om een gevoelig geworden huid (huidconditie). Ga daarvoor naar een professionele schoonheidsspecialist. Die adviseert je aan de hand van een gratis Face Mapping over de juiste behandeling voor een zo gezond en mooi mogelijke huid.