Hyperpigmentatie behandelen

Hyperpigmentatie behandelen 

Hyperpigmentatie is pas effectief te behandelen als je weet welke oorzaak eraan ten grondslag ligt. De oorzaak bepaalt namelijk of behandeling van pigmentatie mogelijk is én welke mogelijkheden er zijn.

Soms is het niet mogelijk om pigmentatie te behandelen door middel van een intensieve behandeling (bijvoorbeeld tijdens zwangerschap of bij gebruik van bepaalde medicijnen). Een Dermalogica huidexpert kan persoonlijk advies geven over de behandelmogelijkheden aan de hand van een Face Mapping® huidanalyse en grondige consultatie.

Raadpleeg een huidexpert

Bij de behandeling van pigmentatie is het niet alleen van belang om de juiste verzorgingsproducten met brightening ingrediënten te gebruiken. Het is minstens zo belangrijk om de huid regelmatig door een expert te laten behandelen. Een professional kan meer resultaat boeken dan dat producten voor thuisgebruik kunnen bewerkstelligen, aangezien in de salon gebruik wordt gemaakt van krachtigere ingrediëntenformules, specifieke applicatiemethodes, en de mogelijkheid bestaat om apparatuur in te zetten.

Let op! Een pigmentvlek die verandert, niet meer gelijkmatig van kleur is, bloedt, jeukt of andere klachten geeft kan kwaadaardig zijn. Bezoek in dat geval een dermatoloog of de huisarts.

Pigmentatiebehandelplan van Dermalogica

Hoewel er verschillende manieren zijn om pigmentatie te behandelen, heeft Dermalogica een ultiem behandelplan voor je samengesteld!

  • Iedere ochtend: reinig je gezicht zoals je gewend bent met jouw favoriete cleanser(s). Vervolg met het C-12 Pure Bright Serum en breng Pure Light spf50 aan als dagverzorging. 

  • Iedere avond: reinig je gezicht zoals je gewend bent met jouw favoriete cleanser(s). Vervolg met het C-12 Pure Bright Serum en breng Pure Night aan als nachtverzorging.

  • Iedere 4-6 weken: onderga een behandeling bij een Dermalogica salon. Jouw huidexpert kan je vertellen welke behandeling het meest effectief is bij jouw huidconditie op dat moment. Kies bijvoorbeeld voor een intensieve exfoliatiebehandeling, of ga voor maximale intensiteit met BioSurface™ Peel.

  • Ieder seizoen: Werp samen met jouw huidexpert een kritische blik op jouw dagelijkse verzorgingsregime. Passen de producten die je gebruikt nog bij je huidconditie of zijn jouw huidbehoeften veranderd? In de zomer kies je bijvoorbeeld vaker voor lichtgewicht producten, terwijl in de winter een vollere textuur de voorkeur heeft.