Gevoelige huid: erfelijk bepaald?

Gevoelige huid

Een echte gevoelige huid (huidtype) is erfelijk bepaald en komt vooral voor bij mensen met een lichte huid, zoals in Scandinavië en Groot-Brittannië. De huid van deze mensen heeft minder pigment in de epidermis, het bovenste huidlaagje is dunner.

Een gevoelig geworden huid (huidconditie) kan iedereen krijgen en is niet afhankelijk van ras of huidskleur. Deze huidconditie kan ontstaan door schadelijke invloeden van buitenaf en ook door bepaalde cosmeticaproducten. De symptomen van een huidtype of huidconditie 'gevoelig'  zijn vrijwel hetzelfde: rode huid, jeuk, branderigheid, blozen en overgevoeligheid.

Vaststellen gevoelige huid of gevoelig geworden huid

In de meeste gevallen is een gevoelig geworden huid op het eerste gezicht moeilijk vast te stellen omdat het diep in de huid ontstaat. Ook de mate van gevoeligheid varieert, want die wordt mede beïnvloed door wisseling in temperatuur, weer en wind, airconditioning en verwarming.

Voor een juiste verzorging en behandeling van een gevoelige huid, is het belangrijk te weten of het gaat om een erfelijk bepaalde gevoelige huid (huidtype) of om een gevoelig geworden huid (huidconditie). Ga naar jouw dichtstbijzijnde Dermalogica huidexpert en vraag om advies!