Jane Wurwand

Dermalogica’s powervrouw: Jane Wurwand

Jane Wurwand is met recht Dermalogica’s powervrouw te noemen! Niet alleen heeft zij het International Dermal Institute (IDI) en het merk Dermalogica opgericht, ook initieert ze projecten die (financiële) steun bieden aan het ontwikkelen van kansen voor jonge vrouwen wereldwijd.

Deze initiatieven blijven niet onopgemerkt, waardoor haar inzet steeds meer wereldwijde aandacht krijgt. Eén van haar bekendste uitspraken - “You can write your own script. Make sure you’re writing it big enough.” - is dan ook een quote die zij volledig uitdraagt en waarmee ze een inspiratie vormt voor velen. Benieuwd naar een kleine greep uit Jane’s successen?

FITE

In 2011 richtte Jane FITE (Financial Independence Through Entrepreneurship) op als onderdeel van de Dermalogica Foundation. Dit initiatief steunt meisjes en vrouwen wereldwijd bij het opzetten van een eigen bedrijf en het verkrijgen van financiële onafhankelijkheid. Om dit te kunnen bereiken werkt FITE samen met Kiva. Samen zorgen zij voor verstrekking van microkredieten, onderwijsvoorzieningen en diverse trainingen om vrouwen wereldwijd meer ‘stem’ te geven. Tot op heden heeft FITE meer dan 50.000 vrouwen kunnen financieren, verspreid over zo’n 70 landen!

Wist je dat je door het kopen van Dermalogica’s producten indirect steun biedt aan FITE? Dermalogica doneert namelijk ieder jaar een deel van de opbrengst aan dit initiatief. 

Samenwerking met de Verenigde Naties

Sinds 2014 werkt Jane samen met de United Nations Foundation. Ze fungeert hierbij als speciale adviseur voor de ondernemersraad van de Verenigde Naties, waar zij ondersteuning biedt voor het werk van de VN om kansen voor meisjes en vrouwen wereldwijd te bevorderen.

Achiever Award

Jane Wurwand is in 2014 beloond met een Achiever Award door CEW (Cosmetic Executive for Women), de meest toonaangevende cosmetica-organisatie in de Verenigde Staten. Deze award ontving Jane omdat zij zich al ruim 30 jaar (sinds het ontstaan van Dermalogica) focust op het creëren van kansen en financiële onafhankelijkheid voor vrouwen wereldwijd. Jane is vereerd om hiermee een inspiratie te vormen: “De cosmetica-industrie is een sector waarin veel vrouwen werkzaam zijn, en ik ben heel trots om deze professionals wereldwijd te mogen representeren.”