Droge- en gevoelige huid

Eén van de grootste gevolgen van een droge huid is een toenemende gevoeligheid. Een droge huid is dan ook vaak een voorloper van een gevoelige huid. Dit komt doordat het beschermende lipide laagje van een droge huid sterk verminderd is, waardoor schadelijke invloeden van buitenaf niet meer tegengehouden worden. Dit heeft overgevoeligheidsreacties zoals jeuk en een rode huid tot gevolg. 

Droge huid door zeep

Je kunt uitdroging van je huid voorkomen door een hydraterende douchegel te gebruiken voor het wassen van je handen en lichaam. Dermalogica gebruikt in haar producten Saponaria, een natuurlijk zeepkruid, in plaats van alkalische stoffen die de huid uitdrogen. Saponaria verzorgt de huid en droogt deze niet uit.

Behandelen gevoelige huid

Smeer jezelf regelmatig in met een voedende crème, die de huid verzorgt en verstevigt. Kies voor ingrediënten zoals Vitamine A & E, Amandelolie, Druivenpitextract en Zoethout. Ook Dermalogica's UltraCalming productlijn kan je helpen bij het verminderen van irritaties ten gevolge van een gevoelige huid. 

Voor de behandeling van een droge- en gevoelige huid kan je het beste een professionele schoonheidsspecialist raadplegen. Die kan je adviseren over de producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid, en behandelingen op jouw huidbehoefte afstemmen.