Seizoensinvloeden op de huid

Een verandering van seizoen kan betekenen dat jouw huidconditie verandert! De veranderingen van temperatuur, weersomstandigheden, airconditioning en centrale verwarming zijn een constante aanval op de huid.

Droge huid in zomer en winter?

Een droge huid kan in de zomer worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan de zon, waardoor veel vocht uit de huid verdampt. In de winter kan een droge huid ten grondslag liggen aan centrale verwarming en een droge lucht. Dit werkt namelijk als een spons, waardoor vocht uit onze huid wordt onttrokken. Ook kou en wind kunnen de huid uitdrogen, waardoor een groot deel van de natuurlijke huidvetten wordt verwijderd. Dit kan leiden tot een droge, gevoelige en voortijdig verouderde huid. Het is daarom belangrijk om zowel in de zomer als in de winter goed te kijken naar de juiste verzorging, die past bij jouw huidbehoefte. Heb jij last van een droge of vochtarme huid?

Dermalogica's advies

Om jouw huid het hele jaar door gezond te houden is het belangrijk een professionele schoonheidsspecialist met regelmaat naar je huid te laten kijken en om jouw huidverzorging aan te passen aan de seizoenen. Het gaat vaak om kleine aanpassingen, zoals het vervangen van een lichte moisturizer door een rijkere crème. Dermalogica's Face Mapping huidanalyse zal uitwijzen welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid.