UV-stralen en huidveroudering

UV-stralen en huidveroudering

De huid is heel goed in onthouden. Iedere keer wanneer je in aanraking komt met daglicht wordt dat opgeslagen in de huid. Het probleem is alleen de prijs die je daarvoor betaalt: schade aan de huid die ook wel photo aging wordt genoemd, ofwel chronisch opgelopen schade door UV-straling. UV-stralen zijn oorzaak nummer één van voortijdige huidveroudering. Kenmerken daarvan zijn rimpels, een slappe huid en pigmentvlekken. Dit kan ook leiden tot een verminderde werking van het immuunsysteem en tot huidkanker. Helaas is huidveroudering niet terug te draaien.

Bescherming tegen UV-stralen

Zelfs korte blootstelling aan UV-licht, zoals even boodschappen doen, de lunch buiten opeten of een wandeling van 20 minuten, kunnen al bijdragen aan het voortijdig verouderen van de huid. De eerste stap in dagelijkse bescherming tegen UV-stralen is het gebruik van een zonbeschermingsproduct met SPF. Zelfs op een bewolkte of mistige dag kan het UV-licht de huid bereiken en schade veroorzaken. Alleen een SPF gebruiken op zonnige dagen is dus niet genoeg.

Gelukkig zijn er tegenwoordig speciaal ontwikkelde formules voor breedspectrum zonbescherming, die prettig aanvoelen en een huidverbeterende werking hebben. Vraag jouw huidexpert om een moisturizer met SPF die onder make-up, of los kan worden gebruikt en die een goede bescherming biedt tegen UV-stralen.