De waarheid over puistjes

Er doen heel wat fabeltjes de ronde als het om onzuiverheden gaat. Wij noemen er een aantal en geven je tips om mee-eters en puistjes zoveel mogelijk te voorkomen

 

Een comedoon (mee-eter) is eigenlijk vuil in de porie

FABEL! Mee-eters, ook wel bekend als open comedonen, zijn verstopte poriën waarbij de opgehoopte talg in aanraking met zuurstof komt. Dan ontstaat oxidatie waardoor de witte talg zwart wordt (net zoals een appel die bruin wordt wanneer je die opensnijdt!).

Suiker en geraffineerd voedsel veroorzaken pukkels en puistjes

Dit is niet helemaal waar. Suiker en geraffineerd voedsel op zichzelf veroorzaken geen pukkels en puistjes, maar ze leveren wel een prima voedingsbodem daarvoor, omdat ze de talgproductie stimuleren. Vraag aan jouw huidexpert of de oorzaak van jouw verhoogde talgproductie aan bepaalde voedingsmiddelen ligt.

Zonbescherming stimuleert de talgproductie en voedt de bacterie die onzuiverheden veroorzaakt

FABEL! Vraag jouw huidexpert naar nieuwe breedspectrum zonbeschermingsproducten met formules die beschermen, verzorgen, vetvrij zijn en het ontstaan van deze bacterie voorkomen.

Wasverzachters kunnen pukkels en puistjes veroorzaken

FEIT! Je kunt beter geen wasverzachter gebruiken voor handdoeken, kussenslopen en hoeslakens. Ze bevatten veel rundvet en geurstoffen en die sluiten de huid af!