Puistjes voorkomen

Acne voorkomen

Bij de bestrijding van een onzuivere huid is het niet alleen belangrijk om bestaande onzuiverheden te behandelen, maar vooral om het ontstaan ervan te voorkomen! 

Dermalogica’s mediBac Clearing™ productlijn is speciaal gericht op het behandelen en voorkomen van onzuiverheden bij volwassenen. De producten bevatten unieke ingrediëntencomplexen die de talgproductie reguleren, het ontstaan van bacteriën tegengaan en dode huidcellen verwijderen.

Professioneel advies bij puistjes voorkomen

Start niet zonder advies van een professional met de mediBac Clearing™ producten, maar laat je huid eerst onder de loep nemen door een Dermalogica huidexpert. Die geeft je aan de hand van een Face Mapping® huidanalyse een advies op maat over de producten en behandelingen die het meest effectief zijn bij jouw huidbehoefte- en conditie.

3 bestsellers uit de mediBac Clearing™ productlijn:

  • Clearing Skin Wash: Clearing Skin Wash bevat hoge concentraties werkzame ingrediënten, waardoor dode huidcellen grondig worden verwijderd. Deze cleanser vermindert verstoppingen, werkt ontstekingsremmend en draagt bij aan wondheling. Het product wordt aangeraden bij actieve acne en mag vanwege de exfoliërende ingrediënten niet gebruikt worden rond de ogen. Belangrijkste ingrediënten: Salicylzuur, Zoethout, Tea Tree en Kamfer.
  • Oil Free Matte spf30: Oil Free Matte spf30 is een lichtgewicht moisturizer voor overdag. Het product biedt breedspectrum UV-bescherming, absorbeert een teveel aan talg en voorkomt een glimmende huid dankzij de matte finish. Daarnaast vermindert het gevoeligheid en remt het ontstekingsreacties. Belangrijkste ingrediënten: Niacinamide (Vitamine B3), Gistextract, Paardenkastanje en Panthenol.
  • Overnight Clearing Gel: Overnight Clearing Gel is een intensieve nachtbehandeling, die de huid zuivert en hydrateert. Het product gaat toekomstige ontstekingen tegen door de antibacteriële werking. Daarnaast absorbeert dit product het overtollig talg, waardoor het de huid matteert. Belangrijkste ingrediënten: Salicylzuur, Hyaluronzuur, Groene Thee, Spirea Extract.

5 tips om onzuiverheden te voorkomen:

  1. Vermijd wasverzachter bij het wassen van je beddengoed. De synthetische geurstoffen in wasverzachter zijn een trigger voor onzuiverheden, omdat ze de huid kunnen verstoppen en irriteren!
  2. Vermijd frictie. Sjaals en petjes kunnen voor wrijving zorgen, waardoor huidirritatie en ontstekingen kunnen ontstaan, zoals acne.
  3. Gebruik verzorgingsproducten die zijn afgestemd op je huidtype en -conditie. Het gebruik van verkeerde producten kan onzuiverheden veroorzaken.
  4. Drink voldoende water. Niet alleen zuivert water het lichaam, ook zorgt het indirect voor een stralende huid.
  5. Vermijd geraffineerde koolhydraten en suikers (snoep en wit brood) en kies voor de onbewerkte varianten (fruit en volkoren brood).