Lichaamsverzorging

Door middel van Body Mapping℠ brengt een Dermalogica huidexpert de huidbehoefte van het lichaam in kaart. Het lichaam wordt opgedeeld in 14 zones, zodat een lichaamsbehandeling specifiek kan worden afgestemd op de behoefte van iedere klant. Een gezonde huid betekent namelijk niet alleen een stralend gezicht maar ook een goede verzorging van de rest van je lichaam. Daarom heeft Dermalogica Body Therapy ontwikkeld, een productlijn die zorgt voor een gezonde huid van top tot teen.

Naast de Body Therapy productlijn, heeft Dermalogica een lijn ontwikkeld, specifiek voor professioneel gebruik in de salons: Thermal Body Therapy. Deze producten worden door Dermalogica huidexperts toegevoegd aan de Body Therapy producten om de behandelingen perfect te kunnen afstemmen op de behoefte van iedere klant. Deze productlijn wordt 'Thermal' genoemd omdat er 3 soorten Aziatische kruiden in vermengd zijn, die bekend staan om hun verwarmende eigenschappen: Wasabi, Aziatische Gember en Witte Thee. Deze kruiden vormen de basis van de lichaamsverzorging productlijn.

Wasabi

Wasabi is een verwarmend kruid met een hoog Vitamine C gehalte dat onstekingen voorkomt en een antibacteriële werking heeft.

Aziatische Gember

Aziatische gember is net als Wasabi een verwarmend wortelextract. Het bevordert de doorbloeding, voorkomt ontstekingen, kalmeert de huid, neutraliseert vrije radicalen en reduceert vochtophopingen. Daarnaast is Gember één van de weinige plantenextracten met een pijnstillende werking op de huid.

Witte Thee

Witte Thee extract bevat in vergelijking met andere theesoorten de hoogste concentratie aan polyfenolen (krachtige antioxidanten). Ook heeft Witte Thee en sterk ontstekingsremmende werking.