Een droge en trekkerige huid in het vliegtuig

Droge en trekkerige huid in het vliegtuig

Is een droge en trekkerige huid in het vliegtuig herkenbaar voor jouw? De zeer droge lucht en wisselende temperaturen in het vliegtuig zorgen ervoor dat de huid moeite heeft met het vasthouden van vocht, waardoor deze behoorlijk kan uitdrogen. Een uitgedroogde huid kan je vermijden door je huid tijdens de vliegreis goed te blijven verzorgen. Dermalogica adviseert de volgende travel size producten voor in je handbagage.

  • UltraCalming Cleanser: verzachtende gezichtsreiniger waar je geen water voor nodig hebt. Je kunt dus gewoon in je stoel blijven zitten, terwijl je je gezicht reinigt. Gebruik een tissue om het product van je gezicht af te halen.
  • Multi-Active Toner: spray gedurende de vlucht je gezicht regelmatig in met deze toner voor directe hydratatie en verfrissing.
  • Skin Hydrating Booster: een booster op basis van Hyaluronzuur, die voor een hydratatieboost zorgt en droge plekken vermindert. Tip: breng dit product vlak voor de landing aan rond de ogen voor een extra frisse blik.
  • Barrier Repair: watervrije moisturizer. Vormt een schild rond de huid, voelt zijdezacht aan en biedt intensieve hydratatie. Een echte musthave!
  • Climate Control: therapeutische balsem om de tere huid te verzorgen bij extreme temperatuurschommelingen. Gebruik het product op lippen, neusvleugels, wangen en zelfs op nagelriemen voor een direct verzorgd gevoel.
  • MultiVitamin Hand and Nail Treatment: Gebruik deze hand- en nagelcrème vóór, tijdens en na de vlucht voor zachte, optimaal gehydrateerde handen.

Tip: drink tijdens de vlucht voldoende water en laat alcohol achterwege. Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam, waardoor de huid nog sneller uitdroogt.

Een verstoord bioritme

Door een lange vliegreis kan je bioritme verstoord raken. Uit onderzoek is gebleken dat dit ook invloed heeft op je huid. Een verstoord bioritme zorgt er namelijk voor dat de huid meer moeite heeft om zich te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen. Dit maakt het extra belangrijk om na een lange vlucht een zonbeschermingsproduct te gebruiken. Let op! Bescherm jezelf ook wanneer het niet zonnig is, want zelfs op een bewolkte dag bereiken UV-stralen de huid en kan huidschade ontstaan!

Vlieg je naar een zonnige bestemming? Dan is kennis over UV-stralen geen overbodige luxe! Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.