Innovatieve technologieën

Dermalogica heeft een aantal technologische doorbraken veroorzaakt in de branche, namelijk Liposomen technologie en Oleosome technologie. Hoe werken deze technologieën en wat zijn de voordelen ervan op de huid? Dat lees je hier!

Wat is liposomen technologie?

Liposomen zijn een soort ballonnetjes die hol zijn vanbinnen, waardoor er actieve werkstoffen zoals antioxidanten in kunnen worden gestopt. Dit gebeurt door middel van micro-inkapseling. Op die manier zijn liposomen de dragers van werkzame stoffen, zoals de vitamines A, C en E.

De voordelen van liposomen technologie

Door liposomen technologie kun je meer werkzame stoffen tot in de dieper gelegen huidlagen laten doordringen. Dit resulteert in een revolutionaire behandeling van rimpels, doffe uitstraling, huidverslapping en andere kenmerken van huidveroudering.

Wat is oleosome technologie?

Daarnaast heeft Dermalogica een unieke technologie ontwikkeld om de huid optimaal te wapenen tegen UVA- en UVB-stralen: oleosome technologie. Hoe werkt het? Om een smeerbare crème te krijgen, heb je emulgatoren nodig die verschillende stoffen aan elkaar kunnen binden. Het nadeel van emulgatoren is dat deze een uitdrogend effect hebben op de huid, en de werking van UV-filters verminderen. Wanneer je een product wilt produceren met een hoge beschermingsfactor, zullen meer filters, dus meer emulgatoren gebruikt moeten worden. Dit komt de huid niet ten goede en kan irritatie veroorzaken. Oleosome technologie werkt met de kracht van Oleosomen. Oleosomen zijn zaden van planten, die hol zijn van binnen. Daarom zijn ze geschikt om werkzame ingrediënten in te stoppen, en werken ze perfect als drager voor UV-filters.

De voordelen van Oleosome technologie

Door Oleosomen te gebruiken, kan Dermalogica de SPF verhogen zonder meer UV-filters te hoeven gebruiken. Hierdoor verkleind de kans op huidirritatie. Ook zorgt deze technologie ervoor dat de SPF langer kan doorwerken en de ingrediënten dieper in de huid doordringen. Producten die deze technologie bevatten zijn: Solar Defense Booster spf50, Oil Free Matte spf30 en Protection 50 Sport spf50.