25+

Afgelopen weekend was ik met mijn Zeeuwse vriendinnengroep een weekendje in Antwerpen. Je kent het wel: gezellig op stap en ouderwets bijkletsen. We kennen elkaar al vanaf dat we 4 jaar zijn, maar nu we ruim 22 jaar verder zijn en ons 25e levensjaar gepasseerd is groeit de interesse voor huidverzorging. Want ja, hoe bestrijden we de eerste tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en pigmentvlekjes?  

Op zaterdagavond was verrassend genoeg niet de geplande stapavond, maar ‘huidverzorging’ het onderwerp van gesprek. Aangezien ik verreweg de meest huidbewuste ben van de club werd ik al snel gebombardeerd tot ‘discussieleider’. Omdat de badkamer-rituelen van mijn vriendinnen me wel interessant leken, startte ik de rondvraag “Wat gebruik jij?”. “Niks” was het antwoord van een van mijn vriendinnen. “Hoe bedoel je niks?” vroeg ik twijfelachtig. “Nou, gewoon: ik gebruik helemaal niks voor mijn gezicht. Alleen zeep”. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing: hoe kan het zijn dat zelfs mijn eigen vriendinnen niet weten hoe je je gezichtshuid in goede conditie houdt?  

Aangezien een lesje ‘basics’ me geen overbodige luxe leek, heb ik ze kort de belangrijkste informatie gegeven voor een eerste stap naar een gezondere huid. Deze basics deel ik graag met jullie, want ik vrees dat mijn vriendinnen niet de enige 25 plussers zijn die hier iets van kunnen leren!

  • Kies voor producten die in een tube of pompsysteem verpakt zitten in plaats van producten in een potje. Iedere keer dat je met je vinger in een potje crème gaat komen er bacteriën vrij en komt er bovendien zuurstof bij je crème waardoor de werkzame stoffen in kracht afnemen.
  • Kies voor ingrediënten die geen verstoppende werking hebben op de huid: vermijd producten die zeep, alcohol, minerale oliën, lanoline en kunstmatige geur- en kleurstoffen bevatten.
  • Goede reiniging is de basis voor een gezonde huid! Haal daarom elke avond de make-up van je gezicht en hanteer het liefst een dubbele reiniging.
  • Gebruik zowel een dag- als een nachtcrème. Kies overdag voor een crème met SPF (minimaal factor 30) en gebruik ’s nachts een crème die zowel voedt als herstelt.
  • Scrub (exfolieer) regelmatig: verwijder 2 à 3 keer per week je dode huidcellen. Hierdoor wordt je celvernieuwing gestimuleerd en wordt je huid lekker glad en zacht. Exfoliatie zorgt er bovendien voor dat je minder last hebt van onzuiverheden.
  • Ken je huid: pas als je weet waar jouw huid behoefte aan heeft, kun je je huid effectief verzorgen. Bezoek daarom een Dermalogica huidexpert voor een gratis Face Mapping® huidanalyse. De resultaten daarvan laten zien wat jouw huidconditie is en welke producten het meeste resultaat zullen opleveren!   
‹ Terug naar blogoverzicht

Posted by: Sabina de Koster | 26 juni 2015

Categorieën:

    Reacties